Buradaki böreğim tamamen doğaçlama oluştu. Vakit azlığından ve düşük kalori nedeniyle tart hamuru yerine yufka kullandım. Bahar, yaz sebzeleri ile yapılabilecek kabaklı, havuçlu, bol dereotu ve maydanozlu hafif bir börek oldu.
- 2 adet yufka
- 3 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 demet derotu
- 1 tutam maydanoz
- 3 sap yeşil soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 kaşık yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- 2 kaşık kaşar peyniri (üzerine serpmek için)
Lezzeti bol isterseniz süt yerine krema kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
- Böreği pişireceğiniz fırına dayanıklı kalıbı veya borcamı yağlayın. Yufkanın 1 adetini buruşturarak taban ve kenar oluşturacak şekilde yayın.
- Kabakları ve havuçları rendeleyin.
- Dereotu, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları küçük doğrayın.
- Kalan yufkayı küçük parçalara ayırın (didikleyin).
- Yumurta, süt, yoğurt, zeytinyağı, kabartmatozunu karıştırın. Rendelenmiş ve doğranmış sebzeleri, yufkayı, beyaz peynir, karabiber, kırmızı pul biber ve gerekiyorsa tuz ekleyin. Peyniriniz cinsi çok önemli. Yağsız peynir ile lezzeti az olur. Yağlı beyaz peynir veya ev peyniri (Çay Süt peyniri) ile daha lezzetli olur.
- Karışımı kalıptaki yufkanın üzerine dökün ve üzerini kaşık ile düzeltin.
- 175 C'de ısıtılmış fırında 30 dk. pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri serpin.
- 10-15 dk. sonra veya üzeri iyice kızardıktan sonra fırından alıp servis yapın.
Benim çocukların kabakla pek araları yor birde kabağı bu şekilde denemek isterim belki yerler:)ellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif.Eminim lezzeti de öyledir.En kısa zamanda deneyeceğim.Sevgiler.
YanıtlaSilnefis bir lezzet pırıl hanımcım ellerinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilPırıl'cım ellerine sağlık sağlıklı ve
YanıtlaSilleziz sevgiler...
Çok farklı olmuş, görüntüsü de süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHarika işte bu sağlık ve sebze, eline sağlık canım
YanıtlaSilHarika bir görüntü olmuş .Eminim tadı da öyledir.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBu gün yaptım çok güzel oldu tarif için teşekkürler
YanıtlaSilHarika denedim çok güzel oldu
YanıtlaSilSevilcim ellerine sağlık.
SilAfiyet olsun:))
Yapmayı düşünen arkadaşlar hiç beklemesin..!
YanıtlaSilTeşekkürler Pakizecim, ellerine sağlık:))
SilSevgiler...
merhaba pırıl hanım :)) sitenizi yeni keşfettim ve tarifleriniz çok hoşuma gitti.
YanıtlaSilbu tarifte 2 adet yufka kullanmışsınız..1 i alta 1 i de didikleyerek sebze karışımının içine...
kalorisini azaltmak için içine attığımız yufkayı kullanmasak olur mu?
umarım cevap alabilirim, teşekkürler şimdiden :)
Merhabalar Ayşecim ve hoşgeldin:))
SilSiteyi beğenmene ve içten samimi yaklaşımına çok teşekkür ederim.
Ayşecim tabiki yufkayı azaltabilirsin. Bu durumda sıvı malzemeleri yani sütü yağı da azaltmalısın.
Kolay gelsin, sevgiler.