Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Nisan 2013 Pazartesi

MÜCVER BÖREĞİ

Buradaki böreğim tamamen doğaçlama oluştu. Vakit azlığından ve düşük kalori nedeniyle tart hamuru yerine yufka kullandım. Bahar, yaz sebzeleri ile yapılabilecek kabaklı, havuçlu, bol dereotu ve maydanozlu hafif bir börek oldu.


MALZEMELER
  • 2 adet yufka
  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 demet derotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 sap yeşil soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı beyaz peynir 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 kaşık kaşar peyniri (üzerine serpmek için)
Lezzeti bol isterseniz süt yerine krema kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI
  1. Böreği pişireceğiniz fırına dayanıklı kalıbı veya borcamı yağlayın. Yufkanın 1 adetini buruşturarak taban ve kenar oluşturacak şekilde yayın.
  2. Kabakları ve havuçları rendeleyin.
  3. Dereotu, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları küçük doğrayın.
  4. Kalan yufkayı küçük parçalara ayırın (didikleyin).
  5. Yumurta, süt, yoğurt, zeytinyağı, kabartmatozunu karıştırın. Rendelenmiş ve doğranmış sebzeleri, yufkayı, beyaz peynir, karabiber, kırmızı pul biber ve gerekiyorsa tuz ekleyin. Peyniriniz cinsi çok önemli. Yağsız peynir ile lezzeti az olur. Yağlı beyaz peynir veya ev peyniri (Çay Süt peyniri) ile daha lezzetli olur.
  6. Karışımı kalıptaki yufkanın üzerine dökün ve üzerini kaşık ile düzeltin.
  7. 175 C'de ısıtılmış fırında 30 dk. pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri serpin.
  8. 10-15 dk. sonra veya üzeri iyice kızardıktan sonra fırından alıp servis yapın. 






15 yorum:

  1. Benim çocukların kabakla pek araları yor birde kabağı bu şekilde denemek isterim belki yerler:)ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tarif.Eminim lezzeti de öyledir.En kısa zamanda deneyeceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir lezzet pırıl hanımcım ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Pırıl'cım ellerine sağlık sağlıklı ve
    leziz sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok farklı olmuş, görüntüsü de süper. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Harika işte bu sağlık ve sebze, eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Harika bir görüntü olmuş .Eminim tadı da öyledir.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Bu gün yaptım çok güzel oldu tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Harika denedim çok güzel oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim ellerine sağlık.
      Afiyet olsun:))

      Sil
  11. Yapmayı düşünen arkadaşlar hiç beklemesin..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pakizecim, ellerine sağlık:))
      Sevgiler...

      Sil
  12. merhaba pırıl hanım :)) sitenizi yeni keşfettim ve tarifleriniz çok hoşuma gitti.
    bu tarifte 2 adet yufka kullanmışsınız..1 i alta 1 i de didikleyerek sebze karışımının içine...
    kalorisini azaltmak için içine attığımız yufkayı kullanmasak olur mu?
    umarım cevap alabilirim, teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ayşecim ve hoşgeldin:))
      Siteyi beğenmene ve içten samimi yaklaşımına çok teşekkür ederim.
      Ayşecim tabiki yufkayı azaltabilirsin. Bu durumda sıvı malzemeleri yani sütü yağı da azaltmalısın.
      Kolay gelsin, sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...