MALZEMELER
- 1 adet yufka
- 300 gr. yağsız kıyma
- 1 adet küçük soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Kıymayı rendelenmiş soğan, kırmızı pulbiber, karabiber ve tuz ile iyice karıştırın.
- Yufkayı ortasından ikiye kesin ve ''D'' şekli elde edin.
- Uzun tarafını 2 cm. kadar katlayın. Üzerine hazırladığınız kıymanın yarısını uzun şekilde yerleştirin.
- Yufkayı sigara böreği yuvarlar gibi sıkıca sarın.
- Kalan kıymayı yufkanın diğer yarısı için aynı şekilde uygulayın.
- 1,5 parmak kalınlığında kesin. Mini çöp şişlere ikişer adet dizin.
- Kurumasını önlemek için üzerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin.
- Sıvıyağda kızartıp sıcak halde servis yapın.
sunum harika olmuş ellerine sağlık eminim çokta lezzetlidir diğer bütün tariflerin gibi hoşcakal
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif. Hatırlattığınız iyi oldu. Çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. Sevgilerimle..
YanıtlaSilÖzel günlerdeki açık büfeler için ideal bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYiyenlere afiyet olsun :))
Sevgilerimle...
çok pratik görünüyor lezzeti de zaten tartışılmaz ellerine sağlık blogunuzu takibe aldım bana da beklerim
YanıtlaSilbu cuma bu tarifi deneyeceğim, şahane görünüyor, servisi de çok kolay, tam benlikmiş :) sunumu da çok şık, ellerinize sağlık pırıl ablacım, sevgiler...
YanıtlaSilaman aman aman, çok güzeller, çok şık...
YanıtlaSilSon zamanlarda rastladıgım en ıyı loglardan birtanesi. cok basarılısınız umarım ıyı yerlere gelır bu site. :)
YanıtlaSilve hatta en tarz blog alanında oyumuda kulladım. Sevgiler. :)
YanıtlaSilAcaba yufkaları mini çöp şişlere dizdikten sonra çöp şişlerle birlikte mi kızartıyoruz? Kötü olmaz mı çöp şişler?
YanıtlaSilAcaba yufkaları çöp şişlerle birlikte mi kızartıyoruz? Kötü olmaz mı?
YanıtlaSilFatmacim hosgeldin.
YanıtlaSilKofteleri Cöp sislerle beraber kizartiyorum. Birsey de olmuyor.
Aksi halde boregi kizartip cop sise takmak gerekir ki onu yapinca da borekler dagilir bence.
Bu sekilde her yiyen cok begeniyor, yaparsaniz kolay gelsin ve sevgiler, Piril.