Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Nisan 2013 Cuma

DANA ROSTO

Rosto ve yanında patates püresi küçük büyük herkes tarafından çok sevilir. Marine ederek yaptığım rostoda sarımsak, biberiye ve defne yaprağını kullandım. 
Et sevenler mutlaka deneyin.

 Üsterseniz etin yanına fırında patates veya sebze de yapabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 4 parça rostoluk dana eti 
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak  (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı biberiye (havanda iri dövülmüş)
  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 adet tane karabiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 parça defne yaprağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

YAPILIŞI
  1. Rostoluk hazırlanmış eti geniş bir karıştırma kabında süt, zeytinyağ, sarımsak, biberiye, 5 adet tane karabiber ve bir tutam tuz ile karıştırın. Üzerini kapatıp en az 3-4 saat tercihen 12 saat sosunda bekletin (marine edin). 
  2. Etleri sosundan alın. Tereyağı veya margarinin yarısını kullanarak etleri biraz yüksek ateşte kızartın (etleri mühürleyin).
  3. Temiz bir tencereye kullanılmamış kalan yağı alın. Salçayı ezin. etleri, soğanı ve biberi ekleyip bir kaç kez karıştırıp soteleyin. Karabiber ve etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
  4. Kullanabilirseniz düdüklü tencerede 30 dk. da pişirebilirsiniz.
  5. Etlerin arasından soğanı ve biberi ayırıp atın. 
  6. Etleri bir servis tabağına alın. 
  7. Etin suyunun kıvam alması için 1 tatlı kaşığı nişasta ile pişirin. 
  8. Rostonun üzerine suyunu dökün ve sunun.







1 yorum:

  1. Yanında püreyle muhteşem bir tabak olmuş.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...