Et sevenler mutlaka deneyin.
Üsterseniz etin yanına fırında patates veya sebze de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 4 parça rostoluk dana eti
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı biberiye (havanda iri dövülmüş)
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 8-10 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 parça defne yaprağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
- Rostoluk hazırlanmış eti geniş bir karıştırma kabında süt, zeytinyağ, sarımsak, biberiye, 5 adet tane karabiber ve bir tutam tuz ile karıştırın. Üzerini kapatıp en az 3-4 saat tercihen 12 saat sosunda bekletin (marine edin).
- Etleri sosundan alın. Tereyağı veya margarinin yarısını kullanarak etleri biraz yüksek ateşte kızartın (etleri mühürleyin).
- Temiz bir tencereye kullanılmamış kalan yağı alın. Salçayı ezin. etleri, soğanı ve biberi ekleyip bir kaç kez karıştırıp soteleyin. Karabiber ve etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
- Kullanabilirseniz düdüklü tencerede 30 dk. da pişirebilirsiniz.
- Etlerin arasından soğanı ve biberi ayırıp atın.
- Etleri bir servis tabağına alın.
- Etin suyunun kıvam alması için 1 tatlı kaşığı nişasta ile pişirin.
- Rostonun üzerine suyunu dökün ve sunun.
Yanında püreyle muhteşem bir tabak olmuş.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil