Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Nisan 2013 Cuma

ARMUTLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KAKAOLU KEK

Bloglar arası gezerken bütün armutlu tartlar, pastalar, kekler, tatlılar görmekteyim. Bir tarifden tart denemem oldu ama sonucu buraya yazılacak gibi değil. Göz kararı el yordamı armutlu bir kek denemesi yaptım. Sonucu görüyorsunuz, burada. 









Bütün armut görüntüsü için armutları bütün yerleştirdim. İsterseniz armutları iri küp şeklinde doğrayarak kekin içinde kullanabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 3 adet küçük armut
  • 1 parça çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 3 adet tane yenibahar
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı ceviziçi

*****
  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ekşitilmiş süt (1 tatlı kaşığı sirke eklenmiş)
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • 50 gr. koyu renk kakao (gurme kakao)
  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI
  1. Armutları soyun. Armutların çekirdeklerini alt tarafından dolma oyacağı yardımı ile dikkatlice çıkarın. Armutların üzerini geçmeyecek kadar su koyun. Şeker, tarçın, karanfil, yenibahar ekleyin. Ocakta biraz diri kalacak şekilde yaklaşık 20 dk. veya daha fazla pişirin. Soğuyuncaya kadar suyunun içinde tutun.
  2. Armutları suyundan alın. Fazla suyunu kağıt havlu ile alın. Ceviz parçaları ile içini doldurun. 
  3. Kek için olan malzemeleri keki hazırlamadan 30 dk. önce oda sıcaklığında bulundurun.
  4. Yumurtaları şeker ve vanilya ile kabarıp koyulaşıp beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpın.
  5. Sırası ile ekşitilmiş süt ve zeytinyağını ekleyip çok az karıştırın.
  6. Kalan malzemeleri ekleyip karışacak kadar karıştırın.
  7. 20 cm. çapındaki kenarı yüksek kelepçeli kalıbı yağlayın ve unlayın.
  8. Armutları aralıklı yerleştirin. Kek hamurunu üzerine dökün.
  9. 175 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Kürdan testi yapın. Pişmesi tamamlanınca fırından alın.
  10. Kek ılıyınca kalıptan alın. Üzerine pudra şekeri eleyin. Dilimleyerek servis yapın. 







13 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Armutun keklere daha doğrusu tatlılara çok yakışan bir meyve olduğunu düşünüyorum. Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. cok hos bır kek olmus not aldım deneyeceğım

    YanıtlaSil
  3. ah bu ne güzellik ,ellerine sağılık,süper fikir.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canımm..Çok şık görünüyor,eminim lezzetide öyledir.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Waaav olmuş ellerine sağlık görselliğe bayıldım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. süper bir görüntü
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş ellerine sağlık süpriz bir tarif :)

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem görünüyor. Keki kestikçe harika bir armut görüntüsü oluşmuş bayıldım..

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Bu nasıl bir güzellik en kısa zamanda iznin olursa denerim canım.Selamlar...

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık, orjinal bir fikir, görüntüye ise diyecek yok, Lezzetli sanatınızı konuşturmuşsunuz zira.
    Sevgiler, güzel bir haftasonu dileğiyle...

    YanıtlaSil
  11. Çok ilgimi çekti. Kek tariflerinde meyve bulunmasını severim. Ellerinize sağlık, tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Çok, çok, çok güzel... çok beğendim bu tarifi...

    YanıtlaSil
  13. gerçekten çok şık bir kek , ellerinize sağlık pırıl ablacım en kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...