Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Nisan 2013 Pazartesi

MİLFÖYLÜ KANEPELER

Çok kolay, çok pratik, anında hazır olacak atıştırmalıklar...
Milföyün lezzeti közlenmiş patlıcan ile buluştu. Üzerine mini kırmızı, yeşil biberler eşlik etti.
Yiyenler tarafından çok beğenilen harika lezzetleri sofralarınızda deneyin.



MALZEMELER
  • 4 adet kare milföy hamuru (tereyağlı)
  • 4 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan (konserve kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 kaşık iri dövülmüş ceviz
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı ve yeşil biber parçaları

YAPILIŞI
  1. Her bir kare milföyü 4 eşit kareye kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında ilk 15 dk. 180 C'de sonra 170 C'de iyice kızarıp kuruyuncaya kadar pişirin.  
  2. Patlıcan, tahin, yoğurt, ceviz, sarımsak, karabiber ve tuzu karıştırın. Kıvamı biraz katı olmalı.
  3. Pişen milföyleri ikiye ayırın. Herbir parçanın üzerine 1-2 tatlı kaşığı patlıcanlı püreden sürün.
  4. En üstüne kırmızı ve yeşil biberlerden birer parça yerleştirin. 
  5. Servis yapıncaya kadar buzdolabında tutun. 

*Milföyler çabuk yumuşayabildiği için patlıcanlı pürenin servisten 1-2 saat önce sürülmesi iyi olur.
**Patlıcanlı püre yerine acı biberli soslar, peynir ezmesi, yoğurtlu ezmeler de kullanabilirsiniz.




11 yorum:

  1. patlıcanı zaten çoook severim de sunum ise bir harika olmuş canım benim..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık..Çok beğendim çok..

    YanıtlaSil
  3. Bak şimdi bu ani misafir baskınları için ne güzel bir tarif eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. VuslatT,
    harika oldu denemelisin, sevgiler.
    kardelen sezgin,
    çok lezzetli oluyor, teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  5. herşeye biraz emek verince ne kadar güzelleşiyor ya :)
    yemekte sanat da başka güzel oluyor, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli olmuş köz patlıcana bayılırım zaten sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. böyle ikramlıkları aperatifleri çok severim ellerine sağlık :)
    milföy çok kullanışlı bir hamur ama çok beklememesi gerekiyor servise yakın hazırlanıyor o biraz sıkıntı sadece :)

    YanıtlaSil
  8. çok pratik ve çok güzel bi tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. pratik,şık ve eminim nefisde olmuştur ne de olsa közlenmiş patlıcan var.eline sağlık..

    YanıtlaSil
  10. buna ...harika demekten başka söz bulamadım,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel pratik bi tarif patlıcana bayılırım közlenmiş patlıcana daha çok bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...