Ispanakların yapraklarını kullanıp kökünü soslayıp sofralarınızda kullanabilirsiniz. Özellikle sağlıklı beslenip kilo vermeyi hedefleyenler için harika bir yiyecek oluyor.
MALZEMELER
- 3 bağ ıspanağın kökü
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı turunç ekşisi veya limon suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
- Tuz
- (Seviyorsanız 1 tatlı kaşığı nar ekşisi)
YAPILIŞI
- Ispanakların kökünü biraz saplı olacak şekilde kesin ve kumu varsa gitmesi için 15 dk. suya ıslayın.
- İyice yıkadıktan sonra sapları kopmayacak şekilde kök kısmının fazlasını alın.
- Derin bir tencerede tuzlu suda ıspanak köklerini dirice haşlayın. Yeşil rengini koruması için sıcak sudan aldıktan sonra buzlu suya atın. Ilıyınca süzgeçte süzün.
- Sarımsakları ezin. Sarımsak, turunç ekşisi veya limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuzu karıştırın. bir kenarda bekletin.
- Ispanak köklerini tabağına yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Seviyorsanız en üstüne nar ekşisi gezdirip servise sunun.
Ellerine sağlık canım bende zeytin yağlı havuç ve soğanla pişiriyorum çok güzel bir tadı var ama soslu denememiştim bunu da denicem sevgiler...
YanıtlaSilHarika çok severim ellerine sağlık...
YanıtlaSilne güzel olmuş ne kadar da sağlıklı
YanıtlaSilBence çok gerekli bir tarif olmuş. Teşekkür ederim. Yaprakları börek içi için kullanınca saplarını bu şekilde değerlendirmek, mükemmel :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
çok severim soslu sebzeleri... bu da farklı bir tarif oldu bana teşekkürler paylaşım için:)
YanıtlaSilpırıl ablacım daha önce tatmadım, ancak resmi bile beni acıktırdı, eminim muhteşemdir, yaz için ideal :)) bayıldıım...
YanıtlaSil