Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Nisan 2013 Pazar

VİŞNELİ CHEESECAKE

Çok kolay ve çok basit bir cheesecake tarifi veriyorum. Meyveli, hafif  ve şık görünümde. Cheesecake yaparken meyve kullanmayı seviyorum. Bu kez yaz günlerinde derin dondurucuda sakladığım vişneleri kullandım. Ekşi ve tatlı tatları bir arada seviyorsanız harika oluyor. 




MALZEMELER
Tabanı İçin:
  • 1 paket Eti Burçak bisküvi
  • 90 gr. tereyağ
  • 20 adet kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık

İçi İçin:
  • 600 gr. labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet bütün yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı krema 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya veya 1/2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık
  • 20 adet dondurulmuş veya taze vişne

Üzeri İçin:
  • 25-30 adet dondurulmuş veya taze vişne
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker 

YAPILIŞI
  1. Malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Labne peynirinin suyunu süzün. Gerekirse suyunu gidermek için ince bir süzgeçte 15 dk. bırakın. 
  3. Çapı 24 cm. lik kelepçeli kalıbın dışını önce streç, sonra alüminyum folyo ile kaplayın. İç tabanına yağlı kağıt yerleştirin.
  4. Bisküvileri rondoda un gibi çekin. 
  5. Bir karıştırma kabında bisküviler, fındık ve erimiş tereyağını karıştırın. Hazırladığınız kalıbın tabanına yerleştirin. Üzerini kaşık ile düzeltin. Buzdolabında bekletin.
  6. Labne peyniri mikser yardımı ile çırpın. Üzerine şekeri dökün ve kaynaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. 
  7. Yumurtaları teker teker peynirli karışıma ekleyip karışacak kadar karıştırın. Fazla karıştırmayın. 
  8. Vanilya va fındıkları ekleyin. Buzdolabında beklettiğiniz bisküvilerin üzerine dökün. Aralarına vişneleri serpin.
  9. Cheesecake kalıbından daha büyük bir tepsinin içine koyun. Büyük tepsiye biraz sıcak su dökün. Sıcak su kalıptan cheesecake'e geçmemesi için dikkat edin. Derinliği 1-2 cm olacak kadar su yeterlidir. Cheesecake'i suyun içinde pişiriyoruz. 
  10. 220 C'de ısıtılmış fırında önce 15 dk., sonra fırın ısısını 100 C'ye indirerek toplam 1 saat kadar pişirin.
  11. Fırını söndürüp cheesecake'i ılıyıncaya kadar fırının içinde tutun. Fırından alın.
  12. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına yerleştirin. 10-12 saat sonra servisten önce sosunu hazırlayın. Nişasta, vişne suyu ve şekeri ocakta kaynatın. Kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Akışkan bir sos veya üzerinde sabit duran bir sos yapın. 
  13. Cheesecake'in üzerine vişneleri serpin. Sosu üzerinde gezdirin ve servis yapın.

* Cheesecake'i kenarlı yapmak istiyorsanız taban ölçüsünü iki katına çıkararak taban ve kenar yapın. 






11 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bende ekşimsi tatları çok severim vişnelilerse favorimdir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Vişne benim favorim harika olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Daha üzerindeki vişneleri görünce içim gitti. Pastada en sevdiğim meyve. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Kim sevmez cheesecakeyi.Ellerine sağlık...Acizane bir eleştirim olacak...Üzerine bence biraz daha bol vişne kullanmalıydın.Eğer vişne az ise o zaman vişneleri daha donmuş haldeyken yarıya keserek kullanmak belki biraz daha üzerini dolu göstermiş olacaktı... ;)selamlar...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık.çok iştah açıcı görünüyor,yarın ilk iş deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim fakat denemek bir türlü kısmet olmadı. Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor, ellerinize sağlık pırıl ablacım...

    YanıtlaSil
  9. Streclemenin amaci nedir acaba tes

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ayrsgul
    Cheesecake su icinde pisiyor İcine su girmesini önlemekicin strec ve aliminyum folyo ile kaplıyorum . Amacım Cheesecake i korumak.
    İlgine teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. ilgilendiğiniz için ben teşekkür ederim yapmak için bahanem kalmadı :)sonucu bildireceğim inş.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...