Salatalarımda tane hardalı ve bulursam taze fesleğeni çok severim. İstanbul'da kolaylıkla taze fesleğenlere kavuştum. Siz elinizde hangi yeşillik varsa keyfinize göre ekleyin. Salatanızı özgürce, keyifli yapın. Benim salatalarım genellikle doğaçlama oluşur. Bir bakarsınız içine brokoli, mantar, elma, üzüm, fıstık...vs. bile girebilir. Sosunda tane hardalı genellikle kullanırım. Bugün de yeşil salatam anlattığım gibi oluştu.
MALZEMELER
- 1 adet kıvırcık marul (aysberg, romain, ne bulabilirseniz)
- 1 bağ roka veya tere
- 1 tutam dereotu veya maydanoz
- Bir kaç yaprak taze fesleğen
- 2 adet salatalık
- 1 adet taze kırmızı biber
- 10 adet çeri domates veya 2 adet domates
- 2 tatlı kaşığı tane hardal
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Dilediğiniz kadar tuz
YAPILIŞI
- Marulları, rokayı, tereyi, maydanoz ve dereotunu elinizle veya salata bıçağı yardımı ile iri parçalar halinde doğrayın.
- Fesleğenleri yapraklar halinde ayıklayın.
- Salatalıkların kabuğunu almadan ince halkalar halinde doğrayın.
- Kırmızı biberleri çubuk şeklinde doğrayın.
- Çeri domatesleri ikiye kesin.
- Bir bardağa tane hardal, zeytinyağ, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın; sosu oluşturun.
- Hazırladığınız malzemelerle sosun yarısını harmanlayarak karıştırın.
- Salata tabağına alın. Üzerini fesleğen, çeri domates, salatalık ile süsleyin.
- Kalan sosu üzerinde gezdirin. Servis yapın.
Canım harika bir salata tam benlik ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilartık salata zamanı,çeşit çeşit yapmak lazım,senin salatanda nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilDerya Sezgin,
YanıtlaSilBiz salataları çok seviyoruz. İlgine teşekkürler.
anne eli gibi,
Değerli yorumuna çok teşekkürler.
Ohhh tam da zamanı.
YanıtlaSilEline sağlık.
Salata sever anne Çiğdem
bende hardal çok severim nefis bir salata olmuş ellerinize sağlık,sevgiler
YanıtlaSilOglak Kizlari -anne Çiğdem,
YanıtlaSilbüşra katı,
Zarif düşüncelerinize çok teşekkür ederim.