Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Haziran 2012 Perşembe

KOLAY MUSKA BÖREK

Havalar iyice ısındı. Havuza, denize giriyoruz. İyice yüzüp enerji kaybedince acıkıyoruz ve sıcakta bizi ferahlatacak soğuk içecekler arıyoruz. Soğuk içeceklerin yanında hafif atıştırmalık böreklerim benim sofralarımda eşlik ediyor.   
Tarifim kolay, kolay ve çok kolay. Yufka katlanırken börek oluveriyor. 
Hem yazlıkta veya bahçede keyif yapın, hem de hafif sofralar hazırlayın.

Böreğimin araları puf puf kabardı.
Kesiliş şekli
3 yufkadan 16 adet muska börek elde ediyorum.

MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta  (beyazı ve sarısı ayrılacak)
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz

YAPILIŞI

  1. Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  2. Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.
  3. Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 'ünü  kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.
  4. 2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.
  5. 3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.
  6. Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.
  7. Üzerine peynirli içi serpin.
  8. Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.
  9. Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin.
  10. Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın. 
  11. Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.
  12. Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.
  13. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  14. 175 C'de 45 dk. pişirin.





9 yorum:

  1. çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Börek çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. Bende seni takip ediyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. cıtır çıtır görünüyor nefis ellerinize sağlık yufkanın katlanma şeklide çok güzel ...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Pırılcım ellerine sağlık nefis olmuş..komsuda pişer,bize düşer mi...

    YanıtlaSil
  5. Fincan Teyze,
    İlginize teşekkür ederim.
    ebrulitatlar,
    Yorumlarına çok teşekkürler.
    büşra katı,
    Beğenmenize sevindim, teşekkürler.
    Nurşencim,
    Yorumuna çok teşekkürler, sana da düşecek tabii:))

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık çok güzel çıtır çıtır gözüken bir börek olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Özgen,
    Cidden çıtır çıtır bir börek oldu ve anında kapışıldı. Benden de sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık, bunu yapmak istiyorum. Dondurucuda bekletmezsek ne eksiği oluyor, öyle de denediniz mi?

    YanıtlaSil
  9. Bende denedim ve çok beğendim. İşe başlamadan 2-3 kilo yufkadan daha hazırlayıp dolaba koymalıyım mutlaka :)) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...