Seyahat sonrası hafif yemek sindirim sistemimi rahatlatır. Hafif yemek bana göre sebzelerden oluşur. Kabak, patlıcan gibi sebzelerin yemekleri özellikle fırında pişirilince dayanılmaz olur.
İşte bugün patlıcanlarla hem göze hem de damağa hitap eden lezzetli hafif bir yemek yaptım.
İşe patlıcanları bir sanatçı titizliğinde dilimlemekle başlamalısınız.
Renklerin belirlenmesi için de mor, beyaz , kırmızı ve yeşil rengini içeren yiyecekleri sırasıyla biraraya getirdim.
Pişirince renkler biraz soldu tabii :((
Pişirince renkler biraz soldu tabii :((
- 5 adet kemer patlıcan
- 2 orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 200 gr. dil peyniri
- 3 - 4 diş sarımsak
- 1 tutam taze kekik (bulamazsanız kuru kekik)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları soymadan ve baş kısımları kalacak şekilde uzunlamasına kesin.
- Tuz ile patlıcanları ovun. Tuz dilim aralarına girsin. 15-20 dk bekleyin, acı suyunu bırakınca iyice yıkayın ve bir tepsiye alıp patlıcanların arasını beyaz kağıt ile kurulayın.
- Domateslein kabuğunu soymadan ince elma dilimi şeklinde doğrayın.
- Yeşil biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
- Peyniri uzun parçalar halinde doğrayın.
- Patlıcanların aralarına domates, peynir ve yeşil biberleri sırasıyla yerleştirin. Her patlıcana aynı işlemi uygulayın.
- Zeytinyağına karabiber, kekik ve küçük doğranmış sarımsakları karıştırın. Patlıcanların üzerine karışımı birer kaşık dökün.
- Patlıcanların üzerini bir parça alüminyum folyo ile kapatın.
- 180 C'de 20 dk. pişirin. Alüminyum folyoyu aldıktan sonra 20-30 dk. daha patlıcanlar kızarıncaya kadar pişirin.
- Taze kekik ile sıcak servis yapın.
Harika bir yaz yemeği olmuş, ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Merhaba :) Patlıcan nedense hiç sevmem ve yemeyi tercih etmem.Ama eşim tam aksine bayılır.Patlıcanı bu şekilde yapmak aklımın ucundan bile geçmezdi :D Ellerinize sağlık aklıma takılan bir kaç soru sormak istiyorum size
YanıtlaSilPatlıcanları ne ile nasıl ovacağım ?
Dil peyniri kullanmazsak ne kullanabiliriz yerine?
Her Telden merhabalar,
YanıtlaSilPatlıcanları TUZ ile ovacaksınız ve tuz dilim aralarına girsin ki patlıcanların acısı aksın. Bekledikten sonra iyice yıkayın ki fazla tuzlu olmasın.
Dil peyniri yerine benzer taze kaşar kullanabilirsiniz.
Eriyen peynir sevmiyorsanız lor da kullanabilirsiniz ama dil peyniri çok ayrı bir lezzet veriyor.
Kolay gelsin:))
oyyy oyyy...
YanıtlaSiltamm benlikk olmuşş bu lezzett tatlımm..
kısmetse yapılacaklar listesine ekledimm bile.
altında lezzetli sanatlar imzalı sayfama yer veririm inşallahh..
öpğyorumm canım..
sevgiler..
::)
Patlıcanla peynirin uyumunu çok seviyorum. Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilnefissss.. bir mevsim yemeği olmuş kesinlikle denicem ellerine sağlık canım sevgilerimle:)
YanıtlaSilPATLICANIN HER HALİNİ SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğiniz için :)
YanıtlaSilsüper bir görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSilayrıca güzel kutlama yorumunu için de teşekkür ederim
sevgilerimle
Çok severim sık da yaparım bu tarifi.ben genelde kaşar peyniriyle yapıyorum onu çok sevdiğimden.Ellerinize sağlık nefis görünüyor yemek
YanıtlaSilbirtutamkekik,
YanıtlaSilpembe kekik,
herdemlezzet-Arzu,
anne eli gibi,
Her Telden,
sarımutfak-hande,
papatyaninguncesi,
Ziyaretlerinize ve değerli görüşlerinize çok teşekkürler.
Bu tarifi de çok sevdim. Sanırım hellim peyniri ile de nefis olur.
YanıtlaSilharika olmuş mutlaka denicem.ellerinize sağlık
YanıtlaSilcrocheted at home ,
YanıtlaSilZEYNEP KOZAN,
Yorumlarınıza ve ziyaretinize çok teşekkürler.
pırıl ablacım dolapta beni bekleyen patlıcanlarım var suan, bu tarifnizi görünce nasıl mutlu oldum anlatamam, tek kelimeyle şaheser bir yemek olmuş, hemen yapıyorum ve tadıyorum, bayıldım...
YanıtlaSilHafif ve lezzetli oluyor. Tam Esra'nın damak zevkine hitap eder bence.
YanıtlaSilDenedikten sonra görüşlerini bekliyorum.
Yorumlarına çok teşekkürler.