Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Haziran 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK

Sağlıklı beslenmek için kabağın zeytinyağlısını yapıyorum. Ben zeytinyağlılarımı genellikle kızartma yapmadan çabucak hazırlıyorum. Soğuk veya ılık yemeye doyulmuyor. Sağlığına önem verenler mutfağınızda lezzetli kabaktan vazgeçmeyin. 


MALZEMELER
  • 1 kg. kabak 
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 3 orta boy domates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • İsteğinize göre tuz
YAPILIŞI
  1. Kabakların kabuğunu bıçak yardımı ile sıyırın. Kabakları uzunluğuna 4 parçaya ayırın. Her parçayı 2'ye veya 3'e kesin; parmak gibi doğrayın.
  2. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları boyuna ikiye kesin.
  3. Kırmızı biberi, yeşil biberi ve havucu uzun çubuk şeklinde doğrayın.
  4. Domatesleri küp küp doğrayın.
  5. Zeytinyağında önce soğan ve sarımsakları soteleyin, üzerine havuç ve biberleri ekleyin, kavurun.
  6. Domateslerin yarısını kavurduğunuz malzemelerin üzerine dökün, kavurun.
  7. Kabakları tencerenin kenarlarına gelecek şekilde çember gibi yerleştirin. Ortası boş kalsın. Boş kalan yere bezelyele dökün.
  8. Kalan domatesleri kabakların üzerine dökün. Karıştırmayın.
  9. Şekeri ve tuzu serpin. Gerekirse bir kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte pişirin.
  10. Piştikten ve soğuduktan sonra ters çevirin. 
  11. Üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.


4 yorum:

  1. Harika bir sunum olmuş ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Simge Keskin,
    Senin görüşlerin harika !!!
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili kozmetikperisi,
    Mutlaka dene, çok hafif ve lezzetli.
    Özellikle kızım çok seviyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...