Sağlıklı beslenmek için kabağın zeytinyağlısını yapıyorum. Ben zeytinyağlılarımı genellikle kızartma yapmadan çabucak hazırlıyorum. Soğuk veya ılık yemeye doyulmuyor. Sağlığına önem verenler mutfağınızda lezzetli kabaktan vazgeçmeyin.
MALZEMELER
- 1 kg. kabak
- 1 su bardağı taze bezelye
- 3 orta boy domates
- 1 orta boy havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 orta boy soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- İsteğinize göre tuz
YAPILIŞI
- Kabakların kabuğunu bıçak yardımı ile sıyırın. Kabakları uzunluğuna 4 parçaya ayırın. Her parçayı 2'ye veya 3'e kesin; parmak gibi doğrayın.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları boyuna ikiye kesin.
- Kırmızı biberi, yeşil biberi ve havucu uzun çubuk şeklinde doğrayın.
- Domatesleri küp küp doğrayın.
- Zeytinyağında önce soğan ve sarımsakları soteleyin, üzerine havuç ve biberleri ekleyin, kavurun.
- Domateslerin yarısını kavurduğunuz malzemelerin üzerine dökün, kavurun.
- Kabakları tencerenin kenarlarına gelecek şekilde çember gibi yerleştirin. Ortası boş kalsın. Boş kalan yere bezelyele dökün.
- Kalan domatesleri kabakların üzerine dökün. Karıştırmayın.
- Şekeri ve tuzu serpin. Gerekirse bir kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte pişirin.
- Piştikten ve soğuduktan sonra ters çevirin.
- Üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.
Harika bir sunum olmuş ellerinize sağlık!
YanıtlaSilSevgili Simge Keskin,
YanıtlaSilSenin görüşlerin harika !!!
Teşekkürler.
yrn deneyeceğim cnm bunu :)
YanıtlaSilSevgili kozmetikperisi,
YanıtlaSilMutlaka dene, çok hafif ve lezzetli.
Özellikle kızım çok seviyor.