Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Haziran 2012 Cumartesi

ÇİLEKLİ FRASİER

Ne zamandır Çilekli Frasier yapmak istiyordum. Nihayet yapabildim. Genellikle maskarpon peyniri kullanılıyor ben labne kullandım. Kendimce eklemeler de yaparak bu pasta oluştu. Çilekleri kenarlara dizerken aynı büyüklükte olanları seçmeye çalıştım. Kalıbım basit, tabanı olmayan bir kalıp. Pastanelerin kullandığı kalıp. Tabanı olmadığı için yağlı kağıt üzerinde pişirdim. Kekini biraz kenarlardan kestim böylece çilekler ve kekin birlikteliği daha çarpıcı göründü. Kalıbı bulmakta zorlanırsanız, yuvarlak kelepçeli kalıpta da yapabilirsiniz. 

      


MALZEMELER


Keki:
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3,5 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 23 x 23 cm. kare kalıp

Kreması:

  • 2 paket Dr. Oetker  Dolgu Kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt (dolgu kreması için) 
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı çilek ekstresi
  • 1 paket içim labne (200 gr.)

                   *  *  *  *

  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 500 gr. iri çilek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI


Kek:
  1. Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice çırpılır. Yumurta ve şeker çırpılınca beyazlayıp koyu yoğurt kıvamında olmalıdır.
  2. Önce sıvıyağ, sonra kuru malzemeler yumurta-şeker karışımına ahşap bir kaşıkla karıştırılır. 
  3. Kek hamuru kare veya yuvarlak yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökülür.
  4. 175 C'de 45 dk. kadar pişirilir.
  5. Kek soğuyunca enine ikiye kesilir.
  6. Kekin pişirildiği kalıbın tabanına bir parçası konur.
  7. Portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. 
  8. Kek tabanı portakal suyu karışımıyla biraz ıslatılır.
  9. Hazırlanan kremadan çok ince bir kat olacak şekilde üzerine sürülür.
  10. Çilekler, kenarlara dizmek için boyuna ikiye kesilir ve kesilen kısım dışta olacak şekilde ve aralık bırakmayacak şekilde kenarlara dizilir.
  11. Orta kısımlara da çilekler aralıklarla dizilir.
  12. Üzerine krema dikkatlice dökülür. Kenarlardaki çileklerden krema taşmamalıdır.
  13. Ayrılan kek ıslatılıp ince bir kat krema sürüp krema üzerine kapatılır. 
  14. Buzdolabında iyice soğutulur.
  15. Servisten önce kalıptan çıkartın. 
  16. Üzerine pudra şekeri eleyin.
  17. Ortasına bir çilek koyun ve servis yapın.
Krema:
  1. Dolgu kremaları soğuk sütle çırpın. Buzdolabında bekletin.
  2. Yumurta, tozşeker, un, nişasta ve sütü karıştırın. Kısık ateşte pişirin.
  3. Piştikten sonra biraz soğusun labne peyniri, vanilya ve çilek ekstresini ekleyip iyice çırpın.
  4. Buzdolabındaki dolgu kremasını da ekleyip çırpın. 
  5. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve kullanın.




11 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK..
    MMM MİSSS CANIM..

    YanıtlaSil
  2. Sana yetişemiyorum artık....
    Muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. aaaa dalıcam ekrana şimdi nefis nefis. Bende bloğuma bekliyorum.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. bir kase lezzet- Teşekkür ederim.
    Senemcim senin becerilerin de muhteşem doğrusu. Çok teşekkürler.
    Follow_me - Yorumlarınıza teşekkürler. Ziyarete geliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Thank you for visit and comment; love your cake and and everything else on your blog! Have a nice weekend!

    YanıtlaSil
  6. Thank you so much for your lovely comment;
    have a nice weekend too!!!

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Mutlu hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Deryacım sana da mutlu ve sevgi dolu haftasonları diliyorum, Pırıl.

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik,harika gorunuyor.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  10. bune .super bir goruntu .ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  11. u.aydin
    Özgür Tatlar
    Güzel görişlerinize ve yorumlarınıza çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...