Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Haziran 2012 Salı

ŞEKERLİ ÇEREZ (KROKAN)

   
Tatlı atıştırmalıklar  ceviz, fındık ve yerfıstığı; bir de susamın kavrulmuş tadıyla dayanılmaz olur.  Zeynep Teyze'min bir kaç kez deneyerek oluşturduğu bu krokan şekerlere biz şekerli çerez ismini koymuştuk.
Uygulaması kolay ama yaparken sabırlı olacaksınız ki istenilen lezzete ulaşabilin.

MALZEMELER
  • 1 ölçü ceviz ( iri parçalar halinde)
  • 1 ölçü tuzsuz fındık
  • 1 ölçü tuzsuz yerfıstığı
  • 3/4 ölçü şeker
  • 2 ölçü susam (kabuklu veya beyaz)
YAPILIŞI
  1. Ceviz, fındık ve yerfıstığını teflon bir tavada 5 dk. kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Susam ve şekeri ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.
  3. Şeker eriyip karamel rengi olup susam ve fıstıkları tutunca krokan olmuş demektir.
  4. Pişirme kağıdının üzerine dökün ve sıcak iken üzerini düzeltin.
  5. Krokan soğuyunca elinizle iri parçalar halinde koparıp servis yapacağınız tabağa yerleştirin. 


5 yorum:

  1. Pırıl'cım bayılırım hatta ilk yapışımda elimi çok kötü yakmıştım:)Ellerinize sağlık,sevgi
    ler.
    Bu arada bana özel olarak yorumdan
    cep numaranı bırakırsan geldiğimde
    nasipse telefonlaşırız sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım çok güzel bir atıştırmalık olmuş,nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, iade-i ziyarete geldim ve ilk tarif sansima bu cikti:) harika gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  4. Nina, thank you so much for your comment.
    deryacım, ellerine çok dikkat et canım. Görüşelim.
    Cafe Kanelo, yorumuna teşekkürler.
    bestecim, hoş geldin sırada daha çok tarifler var.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...