Tatlı atıştırmalıklar ceviz, fındık ve yerfıstığı; bir de susamın kavrulmuş tadıyla dayanılmaz olur. Zeynep Teyze'min bir kaç kez deneyerek oluşturduğu bu krokan şekerlere biz şekerli çerez ismini koymuştuk.
Uygulaması kolay ama yaparken sabırlı olacaksınız ki istenilen lezzete ulaşabilin.
- 1 ölçü ceviz ( iri parçalar halinde)
- 1 ölçü tuzsuz fındık
- 1 ölçü tuzsuz yerfıstığı
- 3/4 ölçü şeker
- 2 ölçü susam (kabuklu veya beyaz)
- Ceviz, fındık ve yerfıstığını teflon bir tavada 5 dk. kadar kısık ateşte kavurun.
- Susam ve şekeri ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.
- Şeker eriyip karamel rengi olup susam ve fıstıkları tutunca krokan olmuş demektir.
- Pişirme kağıdının üzerine dökün ve sıcak iken üzerini düzeltin.
- Krokan soğuyunca elinizle iri parçalar halinde koparıp servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Mmm...delicious!
YanıtlaSilPırıl'cım bayılırım hatta ilk yapışımda elimi çok kötü yakmıştım:)Ellerinize sağlık,sevgi
YanıtlaSiller.
Bu arada bana özel olarak yorumdan
cep numaranı bırakırsan geldiğimde
nasipse telefonlaşırız sevgiler.
Canım çok güzel bir atıştırmalık olmuş,nefis görünüyorlar.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar, iade-i ziyarete geldim ve ilk tarif sansima bu cikti:) harika gorunuyor :)
YanıtlaSilNina, thank you so much for your comment.
YanıtlaSilderyacım, ellerine çok dikkat et canım. Görüşelim.
Cafe Kanelo, yorumuna teşekkürler.
bestecim, hoş geldin sırada daha çok tarifler var.