Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Haziran 2012 Cumartesi

DİYET ŞAKŞUKA

Havaların ısınması ile yemeklerimiz de hafifledi ve soğukları tercih eder olduk. Bir de formumuzu korumak için sebzeleri kızartmadan çiğ kullanıyorum. Izgara etlerin yanında zeytinyağlı edasında olan sebzeleri özellikle kızım çok seviyor. Evimde hem zamanım bana kalıyor, hem de sağlıklı sofralar kuruluyor.

MALZEMELER

  • 1 kg. kemer patlıcan 
  • 1 adet kırmızı biber  (jülyen doğranmış- verev doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber  (jülyen doğranmış- verev doğranmış)
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 adet iri soğan
  • 5 orta boy domates (kabukları alınıp,küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  1. Patlıcanları alacalı soyup, parmak gibi uzun doğrayın. Tuzlayıp 15-20 dk. acı suyunun çıkmasını bekleyin. İyice yıkayıp kevgire alın.
  2. Yayvan bir tencereye önce halka soğanları, sarımsakları koyun.
  3. Üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. 
  4. 4-5 kaşık domatesi biberlerin üzerine bırakın. 
  5. Patlıcanları dizin. Üzerine de kalan domatesleri yayın.
  6. Sebzelerin en üstüne zeytinyağını, şekeri, karabiberi ve tuzu da ekeleyin.
  7. Çok kısık ateşte pişirin. Mümkün olduğunca suyunu çekmesini sağlayın.
  8. Servis tabağına ters çevirip sunun.
  9. İsterseniz yerken limonsuyu ekleyin. 







8 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Pırıl,
    bu kadar malzemeyi 2 kaşık yağla pişirmişsin,gerçekten diyet bir yemek olmuş,
    eline sağlık,sağlıklı günler diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ben artık kızartmayı yılda 1 kez yapıyorum,o da çocuklar gelince. Şakşuka nefis olmuş arkadaşım,akşam menüm belli oldu sayende. Afiyet olsun size ve ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  4. Adana diyince topak patlıcan tava,yanınada bol sarmısaklı cacık;)yemede yanında yat derler ama bizim tavaları silip süpürüyorlar.Adana'lılar yemeyi de yedirmeyide severler.Başka Adana yok.Afiyet olsun,ama topak topak et olmayalım.

    YanıtlaSil
  5. Hayatcemresi,
    Sağlıklı yemekler pişirmek beni mutlu ediyor. Teşekkür ederim.
    Sevgili Colette,
    Kızartmaları ben de bıraktım. Ancak yılda 1-2 kez yapıyorum. Yorumuna teşekkürler.
    Sevgili Nilgünden gülücükler,
    Merak etme yağsız sebzeden topak topak et olmaz.

    YanıtlaSil
  6. Ne hoş bir yaz yemeği. Yanına da cacıkla harika olur. İlla ki yapacağım. sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den

    YanıtlaSil
  7. Biz bunu zeytinyağlı patlıcan yemmeği
    olarak yapar soğuk yeriz.Üzerine de sarımsaklı yoğurt dökeriz. Limonla hiç denemedim.Bir limon sever olarak mutlaka denemeliyim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...