Yaz sofralarına, ızgaralara, zeytinyağlılara eşlik edecek yoğurt; semizotu, sarımsak ve acı pul biberle unutulmaz lezzette oluyor.
Hem salata, hem de meze. Deneyin!!!
MALZEMELER
- 500 gr. süzme yoğurt (sütaş tercih ediyorum)
- 1/2 su bardağı su
- 1 demet semizotu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- İstediğiniz kadar tuz
- Semizotunu yıkayın, süzün. Gerekiyorsa sebze kurutucuda fazla suyunu alın.
- Yapraklarını iri bırakacak şekilde doğrayın ama sap kısımlarını ince doğrayın.
- Süzme yoğurdu su ile açın.
- Tuz ve sıkılmış sarımsağı yoğurda ekleyip karıştırın.
- Semizotunu da yoğurt ile karıştırın.
- Dilerseniz acı pul biberi içine dilerseniz üzerine ekeleyin.
- Bekletmeden servise sunun.
Bayılırım! Şu sıcak yaz günlerinde bu buz gibi salata gibisi yok ellerinize sağlık! Sevgiler
YanıtlaSilserin serin mis gibi,çok severim eline sağlık canım..
YanıtlaSilSimge Keskin,
YanıtlaSilanne eli gibi,
Güzel ve sevgi dolu yorumlarınıza çok teşekkürler,
benden de size sevgiler.