MALZEMELER
- 2 bağ semizotu
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş yerfıstığı
- 3-4 adet kırmızı turp
- 3 yemek kaşığı hazır pesto sosu (Polli Pesto Alla Genovese)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Hazır pesto sosuna limonsuyu ve zeytinyağ karıştırın, daha sonra kullanmak için kenarda bekletin.
- Sebzeleri iyice yıkayın. Patlıcan ve kabakları halka doğrayın. Acısını almak için patlıcanları tuzlayın, 10 dk. bekletin ve yıkayın.
- Biberleri uzun parçalar halinde doğrayın.
- Turpları kabuğunu kırmızısı gitmeyecek şekilde çok az soyduktan sonra ince halka doğrayın.
- Sebzeleri çok az tuzlayıp tost makinasında ızgarada pişirin.
- Semizotunu yapraklarını irice doğrayın. Saplarını isterseniz ince doğrayarak kullanın.
- Semizotunun yarısını salatayı servis yapacağınız tabağın altına yayın.
- Üzerine birkaç kaşık sos koyun. Izgara sebzelerin yarısını aralara serpiştirin.
- Kalan semizotunu sebzelerin üzerine yayın ve kalan ızgara sebzeleri de semizotunun üzerine dizin.
- Turpları aralara yerleştirin.
- Kalan sosu üzerinde gezdirin.
- Fıstıkları kavurun ve salatanın üzerine serpip servis yapın.
SEMİZOTUNUN HER HALİNİ SEVERİM,BÖYLEDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
YanıtlaSilfarklı bir lezzet olmuş pırıl hanımcım ellerinize sağlık sevgilerimle arşivime aldım:)
YanıtlaSilharikaa olmus bu salata elelriniz esaglik
YanıtlaSilanne eli gibi,
YanıtlaSilfikir projeleri,
lezzet sefası,
Yorumlarınıza ve zarif görüşlerinize çok teşekkürler.