Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mart 2012 Perşembe

YOĞURTLU KABAK HAVUÇ PATATES

Evdeki malzemelerle çabucak yapılabilecek yoğurtlu bir dip. Bahara girerken sağlıklı sofraların leziz mezesi...




MALZEMELER
  • 2 orta boy kabak
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 600 gr. süzme yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
  1. Kabak, havuç, patates rendelenir. Elde suyu sıkılır.
  2. Havuç, kabak, patates sırasıyla bir tavada sıvıyağda sotelenir. Soğumaya bırakılır.
  3. Yoğurt 1/2 su bardağı suyla açılır. Sotelenen sebzeler içine aktarılır.
  4. Sarımsak, dereotu, ceviz, karabiber, tuz eklenir ve iyice karıştırılır. 
  5. Servis tabağına aktarılır ve üzeri süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...