Evdeki malzemelerle çabucak yapılabilecek yoğurtlu bir dip. Bahara girerken sağlıklı sofraların leziz mezesi...
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 600 gr. süzme yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Kabak, havuç, patates rendelenir. Elde suyu sıkılır.
- Havuç, kabak, patates sırasıyla bir tavada sıvıyağda sotelenir. Soğumaya bırakılır.
- Yoğurt 1/2 su bardağı suyla açılır. Sotelenen sebzeler içine aktarılır.
- Sarımsak, dereotu, ceviz, karabiber, tuz eklenir ve iyice karıştırılır.
- Servis tabağına aktarılır ve üzeri süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder