Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Haziran 2012 Pazartesi

ÇERİ DOMATESLİ PATLICANLI TART

Patlıcanın her türlüsü mutfağımda  pişer. Patlıcandan kızartma, kebap, güveç, salata, turşu, hatta reçel yapılabilir. Bu kez patlıcanı hem ara sıcak, hem de çayın yanında sıcak tart olarak sunabileceğiniz bir şekilde değerlendirdim. Tuzlu tartın içini közlenmiş patlıcanla yapmanızı özellikle öneriyorum. Tulum peyniri, sarımsak ve közlenmiş patlıcanın tadı, lezzeti tartta mükemmel uyum içinde oluyor. Üzerinde de sotelenmiş mini çeri domatesler...Tat ve görünüm şıklığını birarada yaşıyorsunuz.  


Bu şık görüntülü tartı ilk kez sevgili Figen'de yemiştim.  

MALZEMELER

Tart Hamuru:

  • 140 gr. tereyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı eski kaşar (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı soğuk su

Patlıcan İçi:

  • 2 su bardağı közlenmiş patlıcan (hazır kavanoz olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 su bardağı tulum peyniri (ezilmiş)
  • 1/2 kutu krema (100 ml.)

Domates Sosu:

  • 400 gr. Çeri domates
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çorba kaşığı kuru kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tart Hamuru:

  1. Tereyağ ve un, bıçak yardımıyla kıyılır.
  2. Diğer malzemeler eklenir, hamur elde edilir. 
  3. Yağlanmış tart kalıbına taban ve kenar olacak şekilde hamur yayılır. Pişerken kabarmaması için birkaç yerinden çatalla delinir.
  4. Fırında 8-10 dk. pişirilir. 

Domates Sosu:

  1. Zeytinyağında sarımsakları biraz kızartın. 
  2. Üzerine domatesleri atın. Üzerini kapatıp kısık ateşte domatesleri biraz pişirin.
  3. Baharatlarını ekleyip, sıcak kullanın.

Patlıcan İçi:

  1. Közlenmiş patlıcan bıçak yardımıyla ince doğranır.
  2. Kalan malzemelerle karıştırılır.
  3. Az pişmiş olan tart hamurunun üzerine yayılır.
  4. 175 C'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Yaklaşık 45 dk.)
  5. Üzerine pişirilen domatesler dizilir. Sıcak servis edilir.



18 yorum:

  1. Tarife bayıldımkesinlikle süper.deep-freze deki közlenmiş patlıcanın var hemen denemek istişyorum . ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor tokum ama yinede olsa da yesem dedim:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. patlıcan varsa bende varım:)
    ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Hayatın Tatları,
    sarımutfak-hande,
    anne eli gibi,
    Zarif yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Pırıl'cım ellerine sağlık harika bir tart.patlıcana aşığım denenmeli sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Harika bir tarif. Patlıcanı zaten çok severim. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Patlıcanlı herşeye bayılırım nefis olmuş mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. patlıcanın bir tek közlenmişini seviyor ve kullanıyoruz bu tarif çok iyi oldu bizim için pırıl hanımcım ellerinizesağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  9. Patlıcanı çok severim bu tarif tam benlik görüntü harika kesinlikle denemek isterim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Patlıcanı çok severim bu tarif tam benlik görüntü harika kesinlikle denemek isterim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel gorunuyor ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  12. Oyy oyy oyy akıllara durgunluk:))))

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Daha önce değişik sebzelerle yapmıştım ama patlıcanlı yapmamıştım, iyi fikir...
    Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Deryacım patlıcan sevdalılara kesin öneriyorum. Yorumuna teşekkürler.

    Elifcim denedikten sonra yorum bekliyorum teşekkürler.

    Handancım zarif ziyaretine ve yorumuna teşekkürler.

    Fikir Projeleri Şulecim
    Tarif Diyarı
    Zeymuran
    mutfaktasihirvar -Efsun
    sare
    Hepinizin yorumlarına sonsuz teşekkür ederim.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  15. Eski kaşar yerine başka hangi peynirler olabilir ?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba taty hamurunun icinde kasar peyniri tazmissiniz dogrumudur acaba cevabinizi yeler2011 @gmail.com a tazarmisiniz tes.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba taty hamurunun icinde kasar peyniri tazmissiniz dogrumudur acaba cevabinizi yeler2011 @gmail.com a tazarmisiniz tes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kaşar peyniri hamurun içinde var.
      Çok lezzetli bir tart oluyor.
      Mutlaka deneyin, sevgiler:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...