Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Temmuz 2012 Pazartesi

LİMONLU KURABİYE

Yine eskilere gittim ve mis gibi limon kokan, yerken ağızda dağılan bir kurabiye tarifi getirdim. 
Bir yaz anneannemde kalıyorum nedense. Ancak 9-10 yaşlarındayım. Anneannemin komşusu Lütfiye Hanımın evinde hiç eksik olmayan bir kurabiye ''Limonlu Kurabiye''. 
Komşuda pişer bize de düşer misali Lütfiye hanım, her yaptığında bize de tadımlık yollardı o mis kurabiyelerden. 
Üzeri kıtır, kıtır şekerli, limon aromalı kurabiyeler...




MALZEMELER

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr. margarin (oda sıcaklığında Hüner veya teremyağ)
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 - 4,5 su bardağı un)
  • Üzeri için 3-4 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

  1. Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
  2. 2 adet yumurta sarısını ve 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
  3. Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
  4. Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.
  5. İri toplar halinde getirin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın. 
  6. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
  7. 190 C'de 20- 25 dk. pişirin.
** Bu ölçüden 17-18 adet kurabiye yapabilirsiniz.




15 yorum:

  1. Limonlu herseye bayilirim :) Cok guzel bir tarif ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. portakallı da olur bu her iki şekildede deneyeyim bende çok severim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. KOMŞUCUM ELLERİNE SAĞLIK ..Nefis görünüyorlar..Halamda yapar bu tarifi,bayılarak yeriz..bak canım istedi şimdi...

    YanıtlaSil
  4. Julia,
    sarımutfak-hande,
    Nurşen Aksoy,
    Limonlu kurabiyeler, pastalar, kekler bizim klasik sevdiğimiz lezzet.
    İsteyenlere hemen yolluyorum.
    Değerli yorumlarınıza teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık pırıl ablacım, kurabiyelerinin hepsi birbirinden güzel, diğerlerini denedim şaheser oldu, sırada bu kurabiye var, bayıldım...

    YanıtlaSil
  6. kurabiye çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Mmmm nefis tamda anne kurabiyesi. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. annemde çocukluğumda üstü şekerli kurabiyeyi çok yapardı çok severek yerdim resmi görünce o kurabıyeler geldı aklıma:))lımonun aromasını tatlılara cok yakıstırıyorum..limonlu kurabiyelerin nefis görünüyor canım..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Nurselcim,
    Bu kurabiyeyi mutlaka dene, 3 gün önce yaptım hala tazeliğini koruyor.Teşekkürler.
    mutfagabuyurun,
    Hayatın Tatları,
    Sevil Aslan,
    Bu gelenksel kurabiyeyi sevmeniz çok hoşuma gitti.
    Zarif yorumlarınıza çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Kaç tane kurabiye oluyor?

    YanıtlaSil
  11. Damlacım,
    17-18 adet kurabiye yapabilirsin.
    Tarife hemen ekliyorum; soruna teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize saglik az once yaptim, yalnizca margarini 250 gr degil de bir paketin 4 te 3u kadar koydum az yagli olmasi icin. Kitir kitir cok guzel olduu tavsiye ederik herkese hafif bir yaz atistirmaligi :)

    YanıtlaSil
  13. tarifinizi uyguladım ve harika oldu. sadece fırın derecesinde değişiklik yaptım. 175 derecede 20 dk ve sonuç süper. çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. benim bu kurabiyem lezzetli oldu fakat yayıldı, şekli pek güzel olmadı sanki. ne yapmalıyım pişerken yayılmaması için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamura biraz un ekleyebilirsiniz.
      Bir de fırın ısısı düşük ise olabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...