Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Temmuz 2012 Cuma

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

Meyveler mevsiminde bir başka kokulu oluyor. Bu sıralar  şeftali mevsimi ve sahurda, iftarda böreklerimizin yanına şeftali kompostosu eşlik ediyor. Biz sade seviyoruz. Mis gibi şeftali kokusu ve reyhası kompostoda lezzete lezzet katıyor. 



MALZEMELER

  • 3 adet orta boy şeftali 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • İsterseniz çubuk tarçın 

YAPILIŞI

  1. Şeftalileri küçük doğrayın.
  2. Bir tencerede çubuk tarçını, suyu, şeftalileri ve şekeri 5-10 dk. kaynatın. 
  3. Soğuyunca üzerine limonsuyu dökün ve buzdolabına alın. İçinden tarçını alın.
  4. Soğuk servis yapın.



7 yorum:

  1. misgibikokulukokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim çok güzel olmuş komposton,iftar sofralarının vazgeçilmezi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. komposto nefis görünüyor :) hele bide şeftali olunca tadından yenmez artık :)bloguma beklerim ..

    YanıtlaSil
  4. Bu sıcaklarda içimizi serinleten içeceklere sanırım kimse hayır diyemez Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. seftali kompostosunu çok severim canım soğuk soğuk nede güzel içilir..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. çook haklısın..
    ne mübarek bir aromadır hakikaten de..
    misler gibi...

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. mutfagabuyrun,
    Cafe Kanelo,
    Hobimsi,
    Fatoş Öztürk,
    Sevil Aslan,
    Bir Dut Masalı-nUnU,
    Değerli görüşlerinize ve ziyaretlerinize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...