Meyveler mevsiminde bir başka kokulu oluyor. Bu sıralar şeftali mevsimi ve sahurda, iftarda böreklerimizin yanına şeftali kompostosu eşlik ediyor. Biz sade seviyoruz. Mis gibi şeftali kokusu ve reyhası kompostoda lezzete lezzet katıyor.
MALZEMELER
- 3 adet orta boy şeftali
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 limon suyu
- İsterseniz çubuk tarçın
YAPILIŞI
- Şeftalileri küçük doğrayın.
- Bir tencerede çubuk tarçını, suyu, şeftalileri ve şekeri 5-10 dk. kaynatın.
- Soğuyunca üzerine limonsuyu dökün ve buzdolabına alın. İçinden tarçını alın.
- Soğuk servis yapın.
misgibikokulukokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilCanım benim çok güzel olmuş komposton,iftar sofralarının vazgeçilmezi.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilkomposto nefis görünüyor :) hele bide şeftali olunca tadından yenmez artık :)bloguma beklerim ..
YanıtlaSilBu sıcaklarda içimizi serinleten içeceklere sanırım kimse hayır diyemez Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilseftali kompostosunu çok severim canım soğuk soğuk nede güzel içilir..ellerine sağlık..
YanıtlaSilçook haklısın..
YanıtlaSilne mübarek bir aromadır hakikaten de..
misler gibi...
sevgiler.
mutfagabuyrun,
YanıtlaSilCafe Kanelo,
Hobimsi,
Fatoş Öztürk,
Sevil Aslan,
Bir Dut Masalı-nUnU,
Değerli görüşlerinize ve ziyaretlerinize çok teşekkür ederim.