Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Temmuz 2012 Perşembe

PARİS'TE ANTRİKOT (Le Relais de l’Entrecôte Paris)



Bir gün Paris'e yolunuz düşerse sakın antrikot yemeden gezinizi sonlandırmayın derim. Neden mi?
Upuzun kuyruklarda beklemek pahasına bu restauranta bir giden tekrar gidiyor da ondan. 
Le Relais de l’Entrecôte Paris’in dört farklı bölgesinde bulunan bir restaurant zinciri.  Bizim gittiğimiz Champ-Elysee'yi kesen Rue Marbeuf üzerinde olanı.


Yiyeceğiniz tek ana yemek alternatifinden oluşuyor. Önden hardal soslu, turplu, cevizli, yeşil salata ve baget ekmekler geliyor. Ana yemek olarak da kremalı, Café de Paris sosunun içinde ızgara edilmiş yumuşacık antrikotlar ve yanında patates kızartması. Herşey sade ve tek.  İçecek isterseniz kola veya şarap içebiliyorsunuz. Etler isteğinize göre pişiriliyor ve formülü sır gibi saklanan sosun içinde size servis yapılıyor.
Metal tabaklardaki etler sıcaklığını koruması için altında tea-light olan ızgaraların üzerine oturtuluyor. Herkese kendi eti bitinceye kadar servis devam ediyor. O da iki yemek tabağı dolusu oluyor. Etlerin ve patatesin yanında sakın ketçap istemeyin; müthiş bozuluyorlar. Patatesleri, muazzam lezzetli sosuna batırıp yiyin diyorum.


Restaurant geleneklerine bağlı olduğundan servis yapanların hepsi beyaz önlüklü bayan ve otomatiğe bağlanmışcasına  hızlı servis yapıyorlar. 
Gitmeden açılış saatini öğrenin ve 20-30 dk. önce gitmeye çalışın. Biz açılış saatinden 20 dk. önce gittiğimiz halde önümüzde 35-40 kişi vardı.
Peki, bu kadar beklemeye değer mi? Bence değer. 
Muhteşem lezzetli sosun içindeki yumuşacık etlerin tadı hala damağımda.
Eğer midenizde tatlıya da yer kaldıysa profitrolünü yemelisiniz.






14 yorum:

  1. parise gitmeyi çok istiyorum bende..aslında gezmeyi çok svediğimden heryeri görmek istiyorum..yemekler çok lezizi görünüyor..öneriniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paris Dünyada öncelikle gidilecek tek şehir,Tam sekiz defa gördüm.2015'te arkadaşları götüreceğim.

      Sil
  2. çok lezzetli görünüyor canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. inşallah bir gün gidersem bu yemeği yiyip sizi anacağım aslında bu fotoğraf ve anlatımdan sonra sanırım gidene kadarda sizi anacağım...size afiyetler olsun , sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bütün yemeğin ana maddesi sos gibi gözüküyor. Sofra düzeni de süper. Size afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. antrikotu nerde olursa yerim ama yolum birgün düşmez ama düşerse mutlaka uğrarım:)
    afiyet olmuş..

    YanıtlaSil
  6. Mımmm. nefis görünüyor Pırılcım..Canım çekti valla..

    YanıtlaSil
  7. Sevil Aslan,
    mutfagabuyurun,
    sevde,
    ilhan,
    anne eli gibi,
    Sosun reçetesi çok özel ve herşeyi hassas terazilerde tartıyorlar.
    Etler de özel besi olduğundan yumuşacık oluyorlar.
    İlginize ve yorumlarınıza çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Nurşencim tam senin seveceğin lezzette bir et yemeği.

    YanıtlaSil
  9. Pırılcım kaldırıp bizi Paris e götürteceksin valla :) Ağzımın suları aktı! İnşallah birgün yolumuz dğşer de deneriz, aklımızda bulunsun! ;) Teşekkürler,sevgiler!

    YanıtlaSil
  10. Yedi defa Paris'e gittim,ezbere biliyorum.Nisan ayında 3 kişi daha götüreceğim.Bu bahseddiğiniz restaurant iki farklı firma ,bir tanesi Champs Elysees üzerindeki Pizza Pino'nun çaprazında sokak içersinde,diğeri bir üst sokağın sonundadır.Bahseddiğiniz yemek harika bir lezzet,tabiki yanında Kırmı Şarapla beraber; İbrahim Ürel

    YanıtlaSil
  11. Birisi Champs Elysees üzerindeki Pizza Pino'nun çaprazinda sokak içerside,diğeri bir üst sokağının sonunda,Çok lezzetli,tabiki yanında Kırmızı Şarap ile;Paris' yedi kere gittim ve hepsindede uğradım.Size bir restaurant daha söyleyeyim.Meşhur Midyeci LEON,Pizza Pino'nun yukarısında mutlaka uğrayın.Harika bir lezzet daha size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın İbrahim Ürel hoşgeldiniz.
      Tavsiye ettiğiniz restoran için teşekkürler.
      Firmaların farklı olduğunu sayenizde öğrendim, teşekkürler.

      Sil
  12. Dün aksam yasadigim ressilikten sonra yaziniza yorum yazmak zorundayim. Dogma buyume Paris'li olarak istanbul'dan is için gelen arkadaslarima eslik etmek için gittim ve bu mekanin ünü sadece rehberlerde isimleri geçtigine bagli oldugunu soyleyebilirim. Kalitenin K'sini bile hakketmeyen bir yer.

    30-40 dk kapida bekliyorsunuz, nihayet size sira gelecekken, perdenin arasindan bir cisim kafayi uzattim "2 kisiiiii" diye bagirip sizden once 2 kisiyi içeri aliyor. Ama size ne bir merhaba, ne bir "kaç kisisiniz?" ne de "sizi ancak su kadar dakika sonra alabilirim". Sonunda dayanamayip kendiniz oturdugunuzda çagrilmadan oturdugunuz için bagira bagira sizi tekrar kaldirmaktan çekinmiyorlar. Sizden sonra gelenler once oturabilir, eger VIP ise. Ama siz hiç bir bilgi soramazsiniz.

    Hadi butun bunlari yuttunuz, salataniza ekstra sos istemek yok, ikinci servis için 1 temiz tabak bile isteyemezsiniz. Mumkun oldugu kadar masa doldurduklari için yaninizda ki masalar o kadar yakin ki nerdeyse komsunuzla dirsekleriniz degecek, mekan o kadar gurultulu ki bas donmesiyle çikiyorsunuz. Servis yapan bayanlar 1 kere bile guler yuz gostermediler. Sarap deseniz Taksim'deki izbe yerlerde servis edilen bira gibi, yani suyla kesilmis igrenç bir sey. Et deseniz 100g bile etmez, ve tereyagi dolu bir sosta geliyor... Yani diyecegim su ki, lutfen artik bu tip turistik mekanlarin reklamini yapmayin. Paranizla rezil olursunuz.

    Paris'te tonlarca brasserie ve bistrot varken niye kendinize eziyet ediyorsunuz?? Zaten bir çevreme baktim o kadar insan arasinda, ve disarda hala bekleyen sirada 1 tane bile fransiz yoktu.

    Dusmanima bile tavsiye etmiyecegim bir yer. Fransizlarin kendisi bile yaziyor buyrun google translate edin: http://scope.lefigaro.fr/restaurants/restauration/bistrots---brasseries---auberges/l-r218618-le-relais-de-l-entrecote/static/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...