Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Temmuz 2012 Pazar

ÇITIR TAVUK


Hava ısındıkça ısındı.  Zeytinyağlılar iyi de, sıcak yemek de isteniyor. 
Çok çok kolay, 10 dk. hazırlanabilecek yemekler yapıyorum. Kavurmak, karıştırmak yok. Bula bula fırına ver.
Tavuklar krema ve pançoya bulanıp fırına veriliyor.
Patatesler dilimlenip aynı kremaya bulanıp fırına veriliyor.
Buz gibi soğuk süzme yoğurda pancar karıştırılıp sofraya geliyor.
Evde yeşil ne varsa karıştırıp salata oluşturuluyor.
Mutfağımız çalışmaya devam ediyor ; hiç kapanmadı ki !!!
Bunlar dışı çıtır, içi pamuk tavuklar...



MALZEMELER
  • 1 kg. tavuk   ( kemiksiz pirzola - Banvit kullanıyorum.)
  • 1 kutu krema  (200 lt.)
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 1 fiske köri
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 büyük paket panço (doritos - baharatlı mısır çipsi)

YAPILIŞI
  1. Sarımsakları ezin. 
  2. Tavuk dışındaki malzemeleri karıştırın, katıca bir sos elde edeceksiniz.
  3. Tavukları bu sosa bulayın. Vaktiniz varsa 1 gün önce bulayın. Kapalı bir kutuya koyup buzdolabında bekletin. Yoksa anında kullanın.
  4. Pançoyu rondoda ezin.
  5. Kremaya buladığınız tavukları panço ile kaplayın.
  6. Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. 175 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dk. kadar pişirin.
  8. Sıcakken servis yapın.




2 yorum:

  1. hımmm ben çok severim çıtır tavukları fırında olması güzel hafif olması açısından,patates olmazsa olmaz ve pancarda harika bir salata olmuş ben bu mönü yü çok sevdim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Büşracım.
    Bizimkiler de çok sevdiler:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...