Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Temmuz 2012 Perşembe

İFTAR YEMEĞİ MENÜSÜ 1

Dün akşam iftara misafirlerim vardı. Önce menümü hazırladım.
Çeşitli iftariyelikler (hurma, zeytin, reçel, peynir), çorba, börek, komposto,  salata, sebzeli etli pilav, sütlü tatlı.
İftar için özel bir pide yaptırdım; üzeri çörekotlu ve susamlı.
Hızımı alamadım bir de ''Mısır Ekmeği'' pişirdim. Tereyağ ve bal ile muhteşem oluyor. 
Çorbam yaza uygun hafif ve bol sebzeli; ''Semizotu Çorbası''.
Böreğim, Lezzetli Sanatlar'ın klasiği ''Kolay Muska Böreği''. 
Bunlardan sonra da eti, sebzesi, pilavı bir arada olan bir ana yemek; ''Malatya Boşu''. 
Zeynep Teyze'min tarifi ile bu özel yemeği iftar için pişirdim.
Üzerine hafif bir tatlı; ''Vişneli Tadımlık Kremalar''.
Çay'ı unutmayalım; Ramazan sofralarımızın olmazsa olmazı.
Hava ne kadar sıcak olursa olsun, çay olmadan oruç tutulmuyor.


Şimdi de tariflerim birer birer  geliyor.

SEMİZOTU ÇORBASI

























Benzer İftar Menüleri:


8 yorum:

  1. Harika bir sofra olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Menü çok güzel sunum da çok şık olmuş..
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. canım harika bir sofra hazırlamıssın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. pırıl hnm malatya bosunun tarıfınıde eklermısınız

    YanıtlaSil
  5. Pırılcım ellerine sağlık ,döktürmüşsün yine..misafirlerin çok şanslı..

    YanıtlaSil
  6. harika bir menü eller,ne sağlık pırıl ablacım...

    YanıtlaSil
  7. ayse,
    Tarifi bir kaç güne kadr yazacağım.
    Nurşencim, Nurselcim,
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...