Poğaçalarım genellikle peynirli olur. Bu kez değişiklik yaptım. Evdeki sucuk ve pastırma küçük küçük doğrandı;. soğanla birleşti, cevizle kaynaştı ve nefis bir iç oldu. Poğaçada kullanıldı. Veee... kahvaltıda sıcak sıcak kapışıldı. Pazar günü poğaçası budur işte...
Pazar kahvaltısına uygun dereotlu sucuklu-pastırmalı poğaçalar...
Mayalı hamur hazırlama püf noktaları için mayalı sodalı poğaça tarifine bakabilirsiniz.
Pazar kahvaltısına uygun dereotlu sucuklu-pastırmalı poğaçalar...
Mayalı hamur hazırlama püf noktaları için mayalı sodalı poğaça tarifine bakabilirsiniz.
MALZEMELER
Hamuru:
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 bardak su
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg. un)
- 1 demet ince doğranmış dereotu
Sucuklu-Pastırmalı İç:
- Yarım kangal sucuk
- 12 dilim pastırma
- 8-10 adet siyah zeytin
- 3 yemek kaşığı kaşar peynir
- 3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz
- 1 küçük soğan
- 3 sap yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta
YAPILIŞI
- 1 bardak sütü ılıtın. İçine maya 1 kaşık şeker ve 1 kaşık unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatın. Bir kaç dakika sonra maya kabarıp köpüklenecektir. Karışımı hamur kabına alın.
- Mayalı karışıma su, sıvıyağı, tereyağı ve tuzu ekleyin; karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip iyice karıştırın.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve iyice yoğurun. Dereotunu ekleyin.
- Burada iyi yoğurmak çok önemlidir. Hamurun üzeri pürüzsüz bir görünümde olmalıdır.
- Hamurun üzerini kapatın; bir sofra bezine sarıp ılık bir yerde veya 50 C’de ısıtılmış fırında hamur kabarıp mayalanıncaya kadar bekletin.
- Mayalanan hamurdan ceviz kadar alıp inceltin; içine 1 yemek kaşığı kadar hazırladığınız içten koyun. Kapatıp yuvarlak bir şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.
- Hamuru tepside mayalanması için 15-20 dk. beklettikten sonra 180 C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dk. pişirin.
- Fırından aldıktan sonra sıcak veya ılık servis yapın.
- Küçük doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.
- Üzerine yeşil soğanları, küçük doğranmış sucuk ve pastırmaları ekleyin; bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Zeytin, kaşar peynir ve cevizleri ekleyin. Soğuyunca poğaça içinde kullanın.
ellerine saglik canim :-) Cok istah acici gözüküyor :-)
YanıtlaSilTeşekkürler Emelcim.
Sil