Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Haziran 2014 Pazar

DEREOTLU POĞAÇA

Poğaçalarım genellikle peynirli olur. Bu kez değişiklik yaptım. Evdeki sucuk ve pastırma küçük küçük doğrandı;. soğanla birleşti, cevizle kaynaştı ve nefis bir iç oldu. Poğaçada kullanıldı. Veee... kahvaltıda sıcak sıcak kapışıldı. Pazar günü poğaçası budur işte...


Pazar kahvaltısına uygun dereotlu sucuklu-pastırmalı poğaçalar...

Mayalı hamur hazırlama püf noktaları için mayalı sodalı poğaça tarifine bakabilirsiniz.

MALZEMELER
Hamuru:
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 bardak su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  •  3 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg. un)
  • 1 demet ince doğranmış dereotu

Sucuklu-Pastırmalı İç:
  • Yarım kangal sucuk
  • 12 dilim pastırma
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 3 yemek kaşığı kaşar peynir
  • 3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz
  • 1 küçük soğan
  • 3 sap yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ 

Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta

YAPILIŞI

  1. 1 bardak sütü ılıtın. İçine maya 1 kaşık şeker ve 1 kaşık unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatın. Bir kaç dakika sonra maya kabarıp köpüklenecektir. Karışımı hamur kabına alın.
  2. Mayalı karışıma su, sıvıyağı, tereyağı ve tuzu ekleyin; karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip iyice karıştırın.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın ve iyice yoğurun. Dereotunu ekleyin.
  4. Burada iyi yoğurmak çok önemlidir. Hamurun üzeri pürüzsüz bir görünümde olmalıdır.
  5. Hamurun üzerini kapatın; bir sofra bezine sarıp ılık bir yerde veya 50 C’de ısıtılmış fırında hamur kabarıp mayalanıncaya kadar bekletin.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz kadar alıp inceltin; içine 1 yemek kaşığı kadar hazırladığınız içten koyun. Kapatıp yuvarlak bir şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.
  7. Hamuru tepside mayalanması için 15-20 dk. beklettikten sonra 180 C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dk. pişirin.
  8. Fırından aldıktan sonra sıcak veya ılık servis yapın.
İçinin Hazırlanışı:
  1. Küçük doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.
  2. Üzerine yeşil soğanları, küçük doğranmış sucuk ve pastırmaları ekleyin; bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Zeytin, kaşar peynir ve cevizleri ekleyin. Soğuyunca poğaça içinde kullanın.
 







2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...