Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Haziran 2014 Perşembe

İÇ BAKLALI ENGİNAR


Enginar değişik şekillerde yapılıyor. Zeytinyağlısını daha önce sade soğanlı ve kerevizli olarak yapmıştım. Haftasonu Ankara’da Ümitköy Pazarında enginarları iç baklalarla beraber görünce dayanamadım; hemen satın alıp zeytinyağlısını pişirdim. Enginar bakla ile muhteşem lezzetli oluyor ve birbirine çok yakışıyor.

Hafif, faydalı ve sağlıklı besin enginarı sofralarınızda mutlaka bulundurun.

MALZEMELER
  • 5 adet taze enginar
  • 250 gr. iç bakla
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1 tutam dereotu

YAPILIŞI
  1. Önce iç baklaları 10-15 dk. sıcak suya ıslayın. Sonra baklaların kabuğunu ince uçlu bir bıçakla kesip baklaları içinden çıkarın. Baklaları ikiye ayırın. Bu işlemi isterseniz daha önceden de yapabilirsiniz.
  2. Soğanları küçük doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Soğanlar solunca havuçları da ince jülyen doğrayıp soğanlarla soteleyin.
  3. İç baklaları da ekleyip 1-2 dk. daha sotelemeye devam edin.
  4. Pazardan aldığınızda limonlu suda bekleyen enginarları iyice yıkayın ve sotelediğiniz malzemelerin üzerine kapatın.
  5. Üzerine şeker, limon suyu, tuz ve üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tadına bakın. Gerekiyorsa tuz ve limon suyu ekleyin. Orta ateşte pişirin.
  6. Enginarlar ve baklalar pişinceye kadar ocakta tutun. İkisi de hemen hemen aynı zamanda pişiyor, tereddüt etmeyin. Suyunu çekmesini ve yağında kalmasını sağlayın.
  7. Pişen tenceresinde ağzi kapalı şekilde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Enginar çanaklarının içine baklalı içi yerleştirin.
  8. Üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.









10 yorum:

  1. En sevdigim iki sebze birlesince lezzet soleni tabii ki. Harika bir tarif cok guzel bir fotograf. Ellerinize saglik.

    Sevgiler,
    Asuman

    YanıtlaSil
  2. öyle güzel anlatmışsın ki bu saatte kalkıp yapasım geldi,
    başka işlerim çok ama yarın yapim ben bunu:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Pırılcım,en sevdiğim ...Ellerine sağlık..Afiyetler,olsun..

    YanıtlaSil
  4. İftar davetlerimde yapacağım. Nefis görünüyor arkadaşım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar :) baklayı sevmememe rağmenbayıldım :) teşekkürler
    #gizemkolcakblog
    http://gizemkolcak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...