Pişirdiğim pilavlar genelde sade veya şehriyelli olur. Bu
kez pilavı kıska soğanlı ve börülceli olarak soframda bulundurdum. İçi
bakliyatlı, sağlıklı ve lezzetli bir pilav. Burada pirinçli olarak yaptım. Siz
isterseniz bulgurlu da deneyebilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 kase pirinç
- ½ kase haşlanmış kuru börülce
- ½ kase kıska soğan
- 4-5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 kase sıcak et suyu veya su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Pirinci yıkayıp 1 kaşık tuz ile sıcak suda bekletin (2-3 saat kadar). Kullanmadan iyice yıkayın ve süzün.
- Soğanları 2 kaşık tereyağında soteleyin.
- Üzerine süzülmüş pirinci ekleyip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar sotelemeye devam edin. Börülceleri ve şekeri ekleyin.
- Ölçülü sıcak et suyu veya suyu ekleyin. Yeterince tuz atıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Kalan yağı bir tavada kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı bir kez karıştırıp üzerini beyaz kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
- 15-20 dk. sonra sıcak halde pilavı servis yapın.
ben kuru börülceyi çok severim..ama pilavda hiç denemdim..ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar fatoşcum,
SilBörülce evimizde çok seviliyor; pilavda da içi fasulyeli gibi oldu.
Biz çok sevdik, umarım siz de seversiniz, sevgiler.
Borulceyi pilavin içinde hiç düşünmemiştim ellerine sağlik canım hayırlı sahurlar.
YanıtlaSilTuruncu Tatlar, sana da bereketli ve hayırlı sahurlar olsun.
Silİlgine teşekkürler.
bulgurlusunu yapacağım,yayınlayacağım sonra,
YanıtlaSilteşekkürler sevgiler
Ben de senin yayınını sabırsızlıkla bekliyorum Havvacım:))
SilSevgiler ve bereketli sofralar.
Çok nefis duruyor. Kuru börülceyi salatada bilirim ama pilavla da yakışmış olmalı. Nohutu çok severim çünkü pilavda. Soğanlarla hele daha da lezzetlenmiştir. çok iştah kabartıcı duruyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSileminim çok lezzetli olmuştur görüntü süper çünkü ellerine sağlık
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar