Kilerde bulunan kuru bakliyatları değerlendirme zamanı geldi de geçiyor bile. En lezzetlierinden kuru börülceyi salatada kullanarak değerlendirdim. İçine bol yeşillikler doğrayıp nar ekşisi ile lezzetlendirdim. Çay sofralarımda en sevilen ve tercih edilen salatalardan biri oldu. Sağlıklı sofralara sağlıklı salatalar...
MALZEMELER
- 300 gr. kuru börülce (1 büyük kase)
- 1 adet kırmızı biber
- 1,5 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 adet büyük boy soğan
- 6-8 sap yeşil soğan
- 1 adet limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 5-6 adet siyah zeytin
YAPILIŞI
- Kuru börülceyi suda pişirin. Pişirirken ezilmemesine dikkat edin. Haşlandıktan sonra siyah suyunu bekletmeden süzün. Bir kenarda bekletin.
- Yeşillikleri, soğanı, kırmızı biberi, yeşil soğanları küçük doğrayın. Börülcelerle karıştırın.
- Limonsuyu, nar ekşisi, sirke, zeytinyağı, kırmızı pul biber ve yeterince tuz ekleyip bütün malzemeleri karıştırıp servis tabağına yerleştirin.
- Yumurta ve zeytin ile üzerini süsleyip sunun.
besleyici ve güzel bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler ve sevgiler:))
SilKış aylarında çok sık yaparım. Enfes bir salata. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTşk ler VuslaT cim.
SilEline sağlık tatlım en sevdiğim mmmm
YanıtlaSilBenim de Ayşecim; teşekkürler ve sevgiler...
Sil