Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Haziran 2014 Cuma

PEKMEZLİ UN HELVASI VE BERAT KANDİLİ

Gün boyunca çok yoğundum; iyi dileklerim ve yayın için geçiktim:(( 
Berat Kandil'i Allah'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu, Cumanız hayırlı olsun.

Bu özel gün için evdeki malzemelerle pekmezli un helvası pişirdim. Küçükken evimizde bol bol pişirilen bir helva. İçinde pekmez ve kavrulmuş susam bulunması helvanın tadını özelleştiriyor. 

MALZEMELER
  • 1 kase (300 gr.) Söke Kepekli un veya tam buğday unu (Esmer Köy unu)
  • 250 gr. tereyağ
  • Yarım kase pekmez (Biraz az olabilir)
  • 4 yemek kaşığı susam (kabuklu susam bulabilirseniz daha lezzetli olur)

YAPILIŞI
  1. Tereyağ ve unu geniş bir tavada devamlı karıştırarak unun rengi pembeleşip, güzel bir un kokusu gelinceye kadar kavurun. Bir kenarda bekletin.
  2. Susamı kavurun; havanda biraz kepertin.
  3. Kavrulmuş un elinizin dayanacağı kadar ılıyınca içine susamı ekleyin. Üzerine pekmezi azar azar ekleyip kıvam alıncaya kadar yoğurun. Pekmezi dikkatli eklemelisiniz.
  4. Şekil vermekte zorlanırsanız biraz bekleyin. Birer sıkım yapıp servis tabağına yerleştirin. 
  5. Ilık veya soğuk sunun. 






2 yorum:

  1. Pırılcım ellerine sağlık ,Allah kabul etsin canım..sevgiler Nurşen..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık biz de arkadaşımla dün konuştuk acaba tam buğday unundan güzel olur mu diye :)) ustasından önerilince çekinmeden yapabilirim:))
    sağlık ve bereketiniz bol olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...