Çok pratik ve çok kolay kendi kendine pişen bir et tarifi veriyorum. Yemeğiniz
pişerken siz pilavınızı yapın ve sofranızı hazırlayın. Ramazan Ayında kolay ve
lezzetli yemekler benim kurtarıcım oluyor. Sağlıklı ve Hafif İftar Soframda yapmıştım.
MALZEMELER
- 6 parça biftek veya bonfile
- 2 adet orta boy soğan
- 1-2 adet orta boy havuç
- 100 gr. tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates püresi (Tat Salçacık)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
YAPILIŞI
- Soğanları piyazlık, havuçları serçe parmak kalınlığında doğrayın.
- Bir karıştırma kabında soğanları domates salçası, karabiber, kimyon ve tuzla elinizle ovun. Biftekleri ve havuçları ekleyip pişireceğiniz yayvan bir tencereye alın.
- Üzerine tereyağını parçalar halinde dizin. (Bu aşamada ister anında pişirebilirsiniz; isterseniz buzdolabında bekletip yemekten önce de pişirebilirsiniz)
- İçine 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte etler ve havuçlar pişinceye ve yağında kalıncaya kadar pişirin. Bir kez etleri alt üst edin.(Etlerin pişmesi için gerekiyorsa biraz sıcak su ekleyin.)
- 5-10 dk. dinlendirdikten sonra sıcak halde servis yapın.
leziz bir yemek olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSileline sağlık canım kimyonu ette pek denememiştim şimdi denemek lazım ;) hayrlı sahurlar..
YanıtlaSilçok güzel görünüyo çokta kolay ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil