Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Haziran 2014 Salı

DENİZ MAHSÜLLÜ FARFALLE (MAKARNA)

İtalya'dan aldığım cıvıl cıvıl renkli makarnaları deniz ürünleri ile birleştirdim. Bu makarnaların renkleri tamamen doğal; domatesin kırmızısı ve mürekkep balığının laciverti makarnayı renklendirmiş.
Bunlara yakışacak mantar ve karidesler ile makarna içinde.


MALZEMELER

  • 250 gr. renkli farfalle makarna (bulamazsanız sade kelebek makarna)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 sap yeşil soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kase brokoli
  • 250 gr. mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 300 gr. karides
  • 100 gr. krema
  • Karabiber
  • Fesleğen
  • 1 fiske köri
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Makarnayı aldante diri haşlayın.
  2. Makarna haşlanırken zeytinyağında piyazlık doğranmış soğanı ve küçük doğranmış sarımsağı kavurun.
  3. İri doğranmış mantar, ince ve yassı doğranmış havuç, küçük parçalara ayrılmış brokoliyi ekleyin. Sebzeler yumuşayıp diri pişince iri doğranmış yeşil soğanları ve tereyağında sotelediğiniz karidesleri ekleyin.
  4. Makarnaları ekleyin. Üzerine krema, tuz, karabiber, köri, fesleğen ekleyip sıcak halde üzerine parmesan peynir ekeleyip servis yapın.


*Baharatları ve deniz mahsüllerini zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.






2 yorum:

  1. Ayy Pırılcım ben bu makarnaya bayıldım.Tablo gibi.Ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika bir misafir yemeği olur.Bir kere görüntü harika.Ayrıca lezzetli bir içeriği var.İtalya'ya yolum düşerse almadan dönmem.Süpermiş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...