Portakal Çiçeği Festivali için hazırladığım kakaolu ve portakallı tırtıllarımı uzun bir aradan sonra ancak şimdi yayınlayabiliyorum:))
İçi mis gibi portakallı ve çikolatalı olan tırtıllarımın uç kısımlarını beyaz ve bitter çikolata ile kapladım. Veee üzerini birer parça turunç kabuğu reçeli ile taçlandırdım. Görünüm beni benden aldı. Peki tadanlar ne yaptı???
Festival Günü standımızda bulunan ikramlıklarımızdandı. Her ziyaretçimize ikram ettik ve her tadan tekrar, tekrar aldı.
Bu yıl festivali kaçırdıysanız üzülmeyin; gelecek yıl festival daha coşkulu kutlanacak, biz de daha fazla portakallı sürprizler yaşatacağız eminim !!!
Bu yıl festivali kaçırdıysanız üzülmeyin; gelecek yıl festival daha coşkulu kutlanacak, biz de daha fazla portakallı sürprizler yaşatacağız eminim !!!
Festivalde çikolatalı ve sade tırtıllar yaptım.
Çikolatalıları beyaz, sadeleri bitter çikolatayla süsledim.
MALZEMELER
- 125 gr. tereyağ veya margarin (Hüner)
- Yarım su bardağı zeytinyağı ve sıvıyağ karışımı
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 3 kaşık eksik pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı koyu renk kakao (Gurme Kakao)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- İstenirse ince rendelenmiş portakal kabuğu
- Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
- Beyaz veya bitter çikolata
- Turunç Kabuğu Reçeli
YAPILIŞI
- Yağı oda sıcaklığında tutun. Pudra şekerini üzerine döküp beyazlayıncaya kadar iyice karıştırın.
- Yumurta sarılarını ve sıvıyağ karışımını ekleyin; karıştırmaya devam edin.
- Kakao, kabartma tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesini ekleyin.
- Unu azar azar ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline getirin.
- Elinize tırtıl duyu alıp hamuru içinden geçirerek yağlanmış fırın tepsisine hamuru çubuk gibi sıkın.
- 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dk. pişirin.
- Tırtıllar soğuduktan sonra istediğiniz cins çikolatayı benmari usulü eritin.
- Her tırtılın ucunu çikolataya bulayıp üzerine yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
- Çikolatalar donmadan üzerlerine birer parça turunç veya portakal kabuğu reçeli yerleştirin.
- Tırtılların çikolataları tam donduktan sonra bir tabağa alın. İstediğiniz zaman servis yapın.
Bu yayındaki ilk resmi ve 1 adet çikolatalı pastanızın fotosunu Pinteret' e pinledim; eğer problem olacaksa sileyim Pırıl hanım :)
YanıtlaSilSevgiler
Pinterestte board'a çok yakışmış.
Silİyi yapmışsınız.
Haber verme inceliğinize ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.
Unutmadan pinlediğim link de bu. Göz atmak isterseniz belki " http://www.pinterest.com/nkanber/chocolate/"
YanıtlaSilHarika olmuş ellerine sağlık.Uzanıp alasım geldi ;)
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık,tadanlar çok şanslı..
YanıtlaSilHarikalar,hemen yarin yapip yiycem valla cok canim cekti! Sevgiler...
YanıtlaSilAman Pırılcım bunlar ne kadar süslü olmuş böyle tam benlik.bir daha tırtıl kurabiyeyi böyle süsleyeceğim.Ellerine sağlık canım.Sevgiler
YanıtlaSilTırtıl kurabiyeleri nedense çok seviyorum. Çikolata ve portakal ile de harika olmuşlar. Turunç kabuğu reçelini çok merak ediyorum. Onu da ilk bulduğumda alacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil