Çay sofram için salata ağırlıklı yiyecekler istenince denediğim protein dolu nefis bir salata...
Tavuk ile labne peynirinin muhteşem uyumu burada...
Yaz sofralarında mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 650-700 gr. kemiksiz tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan (tavuğu haşlamak için)
- 1 adet yeşil biber (tavuğu haşlamak için)
- 6-7 sap taze yeşil soğan
- 200 gr. içim labne peynir
- 3 yemek kaşığı süzme yogurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 kaşık normal yoğurt
- 1 kutu konserve mısır
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Tavuk etini limon ve tuzla ovup iyice yıkayın. 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, biraz tuz ve bir miktar su ile tavuk etini iyice pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve liflerine ayırın.
- Etleri bir karıştırma kabına alın. Üzerine mayonez ve labneyi ekleyip karıştırın.
- Sonra süzme yoğurdu ekleyin. Kıvam alması için normal yoğurt ekleyip karıştırın.
- Yeşil soğanı ince doğrayın ve yeşil kısımlarından bir miktar üzeri için ayırın. Mısırın da 2 kaşık kadarını üzeri için ayırın.
- Karışıma kalan mısırı, yeşil soğanı, karabiber ve yeterince tuz ekleyip karıştırın.
- Bir çukur servis kasesine yerleştirin.
- Üzerini mısır ve yeşil soğanla süsleyip sunun.
güzel bir salataya benziyor, labneyle güzel olabilir, ellerinize saglık
YanıtlaSilÇok lezzetli bir salata oluyor.
SilMutlaka deneyin;tavsiye ediyorum.