Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Haziran 2014 Cumartesi

LABNELİ TAVUK SALATA

Çay sofram için salata ağırlıklı yiyecekler istenince denediğim protein dolu nefis bir salata... 
Tavuk ile labne peynirinin muhteşem uyumu burada...
Yaz sofralarında mutlaka deneyin.


MALZEMELER
  • 650-700 gr. kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan (tavuğu haşlamak için)
  • 1 adet yeşil biber (tavuğu haşlamak için)
  • 6-7 sap taze yeşil soğan
  • 200 gr. içim labne peynir
  • 3 yemek kaşığı süzme yogurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 kaşık normal yoğurt
  • 1 kutu konserve mısır
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Tavuk etini limon ve tuzla ovup iyice yıkayın. 1 adet soğan, 1 adet yeşil biber, biraz tuz ve bir miktar su ile tavuk etini iyice pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve liflerine ayırın.
  2. Etleri bir karıştırma kabına alın. Üzerine mayonez ve labneyi ekleyip karıştırın.
  3. Sonra süzme yoğurdu ekleyin. Kıvam alması için normal yoğurt ekleyip karıştırın.
  4. Yeşil soğanı ince doğrayın ve yeşil kısımlarından bir miktar üzeri için ayırın. Mısırın da 2 kaşık kadarını üzeri için ayırın.
  5. Karışıma kalan mısırı, yeşil soğanı, karabiber ve yeterince tuz ekleyip karıştırın.
  6. Bir çukur servis kasesine yerleştirin.
  7. Üzerini mısır ve yeşil soğanla süsleyip sunun.   








2 yorum:

  1. güzel bir salataya benziyor, labneyle güzel olabilir, ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli bir salata oluyor.
      Mutlaka deneyin;tavsiye ediyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...