Kendi kendine pişen zahmetsiz yemekler baştacım olmuş durumda.
MALZEMELER
- 1/2 kg. kuzu pirzola
- 1 adet orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 5-6 adet tane karabiber
- Tuz
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
- Soğanları, sarımsakları küçük doğrayın. Üzerine tane karabiber, toz karabiber, kırmızı biber, domates salçası, 1 küçük doğranmış domates, 2 kaşık zeytinyağı ekleyin elinizle ovun. Soğanları, saımsakları biraz ezmeye çalışarak lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın (Eldiven kullanabilirsiniz).
- Pirzolaları ve iri doğranmış kırmızı biberleri bu malzemelerle iyice karıştırıp fırın kabınıza yerleştirin.
- Üzerine kalan domatesi halkalar halinde üzerine yerleştirin. Biberleri de aralarına yerleştirin.
- Tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpin. Üzerini streç ile kapatıp fırına sürünceye kadar buzdolabında tutabilirsiniz.
- Servisten 2 saat önce dışarı çıkartıp üzerine 1 çay bardağı kadar su ekleyip 180-200 C'de ki fırında üzeri alimiyum folyo ile kapalı halde önce 30 dk. tutun, sonra üzerinden aliminyum folyoyu alıp etler pişip kızarıncaya kadar fırında tutun. Suyunu çekip yağında kalmalıdır (Etinizin yumuşaklığına göre gerekirse suyunu biraz daha ekleyebilirsiniz ).
mmmmm canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok nefis görünüyor.Akşama iftara mutlaka deneyeceğim....
YanıtlaSilTuruncu Tatlar teşekkürler.
YanıtlaSilDöndücüm hoşgeldin.
İlgine ve yorumlarına teşekkür ederim:))
mımmmm nefis görünüyor,karnımda aç zaten :) eline sağlık canım...
YanıtlaSilÇok güzel, ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok da güzel olmuş.Tam kıvamında ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanımmmm şahane olmuş..Off tam iftarlık. Ellerine sağlık..Sofrana bereket..
YanıtlaSilanne eli gibi ,
YanıtlaSilBasit Yemek Tarifleri,
hülya,
VuslaT,
Ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler. Sizin de sofralarınız bereketli olsun:))