Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Temmuz 2013 Salı

PATLICAN MUSAKKA

Mevsim sebzesi patlıcan kıymayla bütünleşti. Bol domates ile lezzetlendi. İftar soframızda da sade pirinç pilavı ile eşlik etti.





MALZEMELER
  • 1 kg. patlıcan
  • 350 gr. yağsız kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 50 gr. tereyağı
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak İçin:
  • Sıvıyağ veya zeytinyağ

YAPILIŞI
  1. Kıymanın üzerine bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su dökün; devamlı karıştırarak ocakta kavurun. Kavrulan kıymaya tereyağını ve küçük doğranmış soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.  Soğanlar şeffaflaşınca biberi ekleyin. 2 adet küçük doğranmış domatesi, salçaları ekleyin. Kıyma domatesin suyunu çekince baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
  2. Patlıcanlatı alacalı soyun. Enine halkalar halinde doğrayın. Tuz ile ovup 10- 15 dk. bekletin. Bol suyla yıkayıp beyaz kağıt havlu ile kurutun. Sıvıyağda kızartın. Fazla yağını kağıt havluyla alın.
  3. Bir yayvan tencerenin tabanına  2-3 kaşık kıyma üzerinede kızarmış patlıcanları olacak şekilde kat kat yerlestirin. En üste kıymadan sonra kalan 1 domatesi doğrayın.
  4. 2 kaşık tuzsuz domates salçasını 1 çay bardağı su ile karıştırıp üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 25-30 dk. kadar pişirin. Fırında da pişirebilirsiniz.
  5. 10 dk. dinlendikten sonra servis yapın.







3 yorum:

  1. Nefis bir yemektir
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğimden,bayılırım :) eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. mmm nasıl da severim ben bu güzel yemeği.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...