Mercimek çorbası sevilen ve tercih edilen bir çorbadır. Yolculuklarda mola verilen yerlerde eğer bir çorba isteyecek olursanız mutlaka mercimek çorbası bulunur. Malzemelerinin her mutfakta demirbaş niteliğinde bulunması ve bozulmaması, çorbayı ani durumlarda kurtarıcı yapıyor. İçine süt eklendiğinde lezzeti artıyor.
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kahve fincanı pirinç
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı süt
- Etsuyu veya toz bulyon (et veya tavuk )
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Tereyağ
- Kırmızı biber
- Kuru nane
YAPILIŞI
- Soğanları küçük doğrayıp tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış kırmızı yeşil biber, patatesi ekleyip sotelemeye devam edin.
- Salça ekleyin, salça biraz kavrulunca üzerine mercimek ve pirinçleri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su (su ile birlikte toz bulyon) veya etsuyu döküp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yeterince tuzunu atın. Gerekirse mercimeklerin üzerine sıcak su eklemesi yapın. Süt ekleneceği için kıvamını biraz koyu bırakın.
- Mercimekler iyice açılıp kaynaşınca el blenderi ile çorbayı ezin. Üzerine süt ekleyin. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra kimyon ve karabiber ekleyin, ocaktan alın.
- Servis yapmadan hemen önce üzeri için 3 kaşık tereyağı küçük bir tavada ocakta kızdırın. İçine kırmızı biber ve kuru nane atın. Bekletmeden çorbanın üzerine dökün ve servis yapın.
* Üzerine isteğe göre limon suyu ve kıtır ekmek parçaları ile sunabilirsiniz.
Mercimek çorbasını çok severim, sütlü de eminim çok güzel oluyordur. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmımmmm çok severim çok,eline sağlık canım...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM İFTARDA en çok ARADIĞIM SEVGİLER..
YanıtlaSil