Çok pratik, kendi pişen ve lezzetli bir tavuk yemeği.
Tavukları alın, üzerine malzemeleri kat kat oturtun. Ocakta pişirin ve sofraya getirin.
O kadar.
- 10 parça kemiksiz tavuk but
- 400 gr. mantar
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema (200 gr.)
- 1-2 çay kaşığı karabiber
- İstenirse 1 fiske köri
- Tuz
YAPILIŞI
- Geniş ve yayvan bir tencereye tavukları yıkayıp alın. Üzerine doğranmış mantarları, domatesleri, biber, sarımsak, krema, 2 kaşık su ile karıştırılmış salça, karabiber, köri ve tuz ekleyin.
- Hepsini ocakta orta-kısık ateşte pişirin. Tavuklar krema sosunun içinde olmalı eğer fazla suyu varsa da ocakta çektirin.
- İsterseniz piştikten sonra biraz fırında tutabilirsiniz.
*Kremalı mantarlı tavuk yanına patates püresi ve pirinç pilavı çok yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder