Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Temmuz 2013 Perşembe

KREMALI MANTARLI TAVUK

Çok pratik, kendi pişen ve lezzetli bir tavuk yemeği. 
Tavukları alın, üzerine malzemeleri kat kat oturtun. Ocakta pişirin ve sofraya getirin. 
O kadar. 




MALZEMELER
  • 10 parça kemiksiz tavuk but
  • 400 gr. mantar
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema (200 gr.)
  • 1-2 çay kaşığı karabiber 
  • İstenirse 1 fiske köri 
  • Tuz 

YAPILIŞI
  1. Geniş ve yayvan bir tencereye tavukları yıkayıp alın. Üzerine doğranmış mantarları, domatesleri, biber, sarımsak, krema, 2 kaşık su ile karıştırılmış salça, karabiber, köri ve tuz ekleyin. 
  2. Hepsini ocakta orta-kısık ateşte pişirin. Tavuklar krema sosunun içinde olmalı eğer fazla suyu varsa da ocakta çektirin. 
  3. İsterseniz piştikten sonra biraz fırında tutabilirsiniz. 

*Kremalı mantarlı tavuk yanına patates püresi ve pirinç pilavı çok yakışır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...