Şeftali tatlı, ekşi, mis kokulu ve aromalı bir meyve. Karamel ile şeftaliyi buluşturdum. Üzerine de sütlü muhallebi döktüm. Biraz da kavrulmuş fındıkla süsledim. İşte meyveli, sütlü, fındıklı harika bir tat oluştu. Uzun yaz günlerinde ve iftar sonrası meyve-tatlı ihtiyacınızı karşılayacak nefis bir tatlı.
Doyurucu iftar yemeğim için yaptığım karamel ve şeftalili kuplar
MALZEMELER
- 75 gr. margarin
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 su bardağı şeker (daha az kullandım)
- 1 lt. süt süt
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı kavrulmuş fındık
- 2 adet şeftali
- 6-8 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Un, nişasta ve yağı ocakta karıştırın. İçine şekeri ve sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip 15 dk. mikser yardımı ile çırpın.
- Muhallebi bir kenarda çırpılırken şeftalileri dilimler halinde kup veya kaselere paylaştırın.
- Şekeri kuru bir tavada eritin şeker iyice eriyip karamel rengi alınca şeftalilerin üzerine 1-2 kaşık dökün. Karamelize şekerin donmasını 2-3 dk. bekleyin.
- Çırpılmış muhallebiyi karamelli şeftalilerin üzerine dökün ve kupları buzdolabında bekletin.
- Servisten önce üzerini kavrulmuş ve iri çekilmiş fındık, fıstık ile süsleyin, bekletmeden sunun.
KUPLARA BAYILDIM
YanıtlaSilELİNİZE SAĞLIK :)
Super gorunuyor ellerıne saglık.Bu havalarda ıyı bır tatlı tercıhı olmuş.
YanıtlaSilpırıl ablacım bu tarifinizi heycanla bekliyordum, çok güzel anlatmışsınız, nefis görünüyor, yarın sabah ilk işim bu tatlıyı denemek olacak, ellerinize sağlık...
YanıtlaSil