MALZEMELER
- 8 adet tavuk but
- 1 kg. pazı
- 6-8 adet tane karabiber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 fiske köri
- Tuz
- İstenirse 1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
- Tavukları limon ve tuz ile ovun, biraz bekletin. Sonra bol su ile yıkayın.
- Tavukları geniş bir tencereye alın. Üzerine ikiye kesilmiş soğan, yeşilbiber, tane karabiber, köri, tuz ekleyip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Tavuklar suyunu verip çekecek, pişecektir. İsterseniz piştikten sonra 1 kaşık tereyağ ekleyebilirsiniz.
- Pazıların sert kısımlarını ve saplarını alın. Yeşil yapraklarını 1-2 parmak kalınlığında doğrayın. Pişen tavukların üzerine yerleştirin.
- Üzerine biraz tuz atın ve kısık ateşte pazılar solup pişinceye kadar tutun.
- Geniş bir servis tabağına yemeği ters çevirip sunun.
Ne hos bir yemek, pazi bulursam denemek isterim.
YanıtlaSilHayirli ramazanlar
Nesrin
Nesrincim hoşgeldin,
YanıtlaSilPazı bulamazsan ıspanakla da yapabilirsin.
Yalnız acısını almak için ıspanağı biraz tuz ile ovman, yeşil suyunu sıkıp sudan geçirmen gerekiyor. Benzer et ile yapılan tarifini yakında vereceğim.
Sevgiler ve hayırlı Ramazanlar.
Pırılcım çok sağlıklı bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım..Hadi gel artık özledik..
YanıtlaSilLezzetli ve pratik bir tarif olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar! Pazıyı farklı şekillerde tüketiyoruz ama bu tarif de güzelmiş. Teşekkürler:)
yağsız olması iyiymiş hafif olmuştur,nefis görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSilsebzeli hiç bir şeye hayır demem her türlü gideri var :)çok değişik bir tarif ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNurşencim teşekkürler, ben de sizleri, Adana'yı çok özledim.
YanıtlaSilMehtapcım teşekkürler.
Sibelcim sebzeleri lezzetli tüketmek için değişik bir yemek, teşekkürler.
anne eli gibi, Bakır tencerem, ilgili yorumlarınıza teşekkürler.