Meyvelerin bol olduğu mevsimde taze tüketiyoruz. Tatlılarımıza taze meyve eklemek çok sağlıklı ve lezzetli bir tat veriyor. Elimdeki çilekleri püre yaparak muhallebi ile eşleştirdim. Damla sakızı tadı ve çileklerin ekşimsi tadı birlikte lezzet şöleni yarattılar. İftardan sonra meyve-tatlı kombinasyonu arayanlara öneriyorum...
- 1 lt. süt
- 2 kahve fincanı un
- 1,5 kahve fincanı şeker
- 2-3 parça damla sakızı
- 100 gr. margarin
- 750 gr. çilek
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- Antep fıstığı
YAPILIŞI
- Margarini un ile ocakta pembeleştirin (kavurmayın sadece un kokusunu giderin). Şekeri ve sütü ekleyip devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Muhallebi bir kaç taşım kaynayınca damla sakızını un gibi olacak şekilde dövün ve içine atın. İyice kaynaşıp pişince ocaktan alın. Kıvamı biraz katı olursa 1-2 kepçe süt eklemesi yapın.
- Muhallebiyi 10-15 dk. mikser ile çırpın. Kupların veya kaselerin yarısına kadar doldurun.
- Çilekleri rondo ile ezin, püre haline getirin.
- Çilek püresinin yarısını nişasta ve şeker ile ocakta pişirin. İçine kalan çiğ çilek püresini dökün. Kuplardaki muhallebinin üzerine püreyi dökün ve buzdolabında bekletin.
- 2-3 saat sonra çilek ve fıstık ile üzerini süsleyip servis yapın.
*Çilek yerine frambuaz, şeftali, kivi, vişne gibi meyveleri de kullanabilirsiniz.
elıne sağlık enfes duruyor
YanıtlaSilNasıl güzel bir görüntü .Ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Yine neler yapmissin canim. Nefis gorunuyor, bayildim... Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilUcağa binmeden son yorumu da yapayım da çıkayım diyorum ;) ellerine sağlık hiç böyle bir şeye yorum yapılmadan gidilirmi?selamlar...
YanıtlaSilPırılcım ellerine sağlık,bizim evde çok sevilen bir tatlı..Nefis görünüyor,afiyetler olsun..
YanıtlaSilFotoğraf bas bas bağırıyor ye beni ye beni ye beni..Çok güzel bir lezzet ellerine sağlık..Canım benim..
YanıtlaSilTeşekkürler tavsiye olarak papatya prenses, ikizlerin annesi Keskinlininmutfagi Ayse olabilir sevgiler.
YanıtlaSilharika görünüyor,sunum çok şık ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok şık ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık pırıl ablacım...
YanıtlaSil