Ramazan ayına özel olan Güllaç hazırlaması kolay bir tatlı. Hafif ve sütlü oluşu iftardan sonra veya sahurda rahatlıkla tüketilebilirliği hepimizin tercih sebebi. İçine ceviz, fıstık, fındık, badem çok yakışıyor. İsterseniz taze meyveler de ekleyebilirsiniz.
MALZEMELER
- 8 yaprak güllaç (200 gr.)
- 5-6 su bardağı süt (yaklaşık 1,5 litre süt)
- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker
- İstenirse 3 yemek kaşığı gül suyu
- 300 gr. iri dövülmüş ceviz
- Süslemek için fıstık, badem, meyveler
YAPILIŞI
- Sütü istediğiniz miktarda şeker ile ocakta bir taşım kaynatın.
- Süt ılıyınca istiyorsanız gülsuyunu ekleyin.
- Güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde tabağa yerleştirip üzerine 1-2 kepçe ılık süt dökün. Güllaç yaprağını kalıbın büyüklüğüne göre kırabilirsiniz.
- 4 yaprak tamamlanınca üzerine cevizleri serpin.
- Kalan güllaç yapraklarını önce yaptığınız gibi cevizlerin üzerine yerleştirip süt dökün.
- Hazırladığınız güllacı buzdolabında bekletin.
- Güllaç çok süt çekiyor, gerekirse ekleme yapabilirsiniz.
- Güllaç hazırladıktan 3-4 saat sonra dilimleyin. Üzerini ceviz, fıstık, badem, nar veya meyveler ile süsleyip sunun.
*Güllaç sütlü olduğu için buzdolabında bekletin ve 2 gün içinde tüketin.
*Verilen tarif büyük Borcam içindir.
*Saffet Güllaç Güllaçları'nı kullanıyorum.
ellerinize sağlık,kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet.
YanıtlaSilBiz de çok seviyoruz, teşekkürler:))
YanıtlaSilımm ramazan tatlısı ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika görünüyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sütlü tatlı olduğu için bizde de seviliyor.
Zaten Ramazan'dan Ramazan'a aklımıza geliyor.
Bu vesileyle, Ramazan'ınızı kutlar, sağlıklı, bereketli günler dilerim :)
Mükemmel bir lezzet, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok iştah açıcı bir görüntü olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBu senenin güllacını daha yiyemedik bir türlü,şu an o yüzden özlemle bakıyorum.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar.
kuzumun eline sağlık mmmmm çok lezzetliydi:)))
YanıtlaSilgüllaç yapmanın zor olacağını düşünüyordum, tabii ki sizin tarifi okuyana kadar, ne kadar kolay, güzel bir tarif, bayıldım, ilk fırsatta deneyeceğim, çok teşekkürler pırıl ablacım, harikasın...
YanıtlaSil