Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Temmuz 2013 Salı

KABAK KAYIK


Hafif ve sağlıklı yiyecekler yaz sofralarımızda bize eşlik ediyor. Kabakların içine peynir dolgusu doldurup mini kayıklar oluşturdum. Fırında hafif tatlar sevenlerin damak tadına uygun kabak kayıklar burada.











MALZEMELER

  • 4 adet orta boy kabak
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri
  • 4 yemek kaşığı salamura ev peyniri veya kaşar peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Kabakların dış yüzeyini bir bıçak yardımıyla incecik sıyırın. Boyuna ikiye kesin. İçinin yumuşak  ve çekirdekli bölgesini bir tatlı kaşığı yardımı ile alın. Kabakları tuzlu suda 5 dk. kadar haşlayın.
  2. Peynirleri çatal ile ezin; yumurta, süt, un, küçük doğranmış dereotu, karabiber ve tuz ile karıştırın.
  3. Kabakları alacak bir fırın kabını yağlayın. Kabakların çukur kısmı yukarı gelecek şekilde içine dizin. 
  4. Kabakların içine hazırladığınız peynir dolgusunu doldurun.
  5. 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dk. pişirin.







8 yorum:

  1. yaz için güzel bir seçenek
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık harika görünüyorlar sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. çok severim yazın sık sık yaparım,eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Cok hafif gorunuyor - yaza cok uygun bir yemek olmus. Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel sevgili Hülya.. Ben çok severim..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. çok cazipler, çok ciciler, ama çok güzeller :)

    YanıtlaSil
  7. bu şekliyle çok lezzetli görünüyor aslında pek yiyemem ama görüntüye bayıldım :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...