Hafif ve sağlıklı yiyecekler yaz sofralarımızda bize eşlik ediyor. Kabakların içine peynir dolgusu doldurup mini kayıklar oluşturdum. Fırında hafif tatlar sevenlerin damak tadına uygun kabak kayıklar burada.
MALZEMELER
- 4 adet orta boy kabak
- 6 yemek kaşığı lor peyniri
- 4 yemek kaşığı salamura ev peyniri veya kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Kabakların dış yüzeyini bir bıçak yardımıyla incecik sıyırın. Boyuna ikiye kesin. İçinin yumuşak ve çekirdekli bölgesini bir tatlı kaşığı yardımı ile alın. Kabakları tuzlu suda 5 dk. kadar haşlayın.
- Peynirleri çatal ile ezin; yumurta, süt, un, küçük doğranmış dereotu, karabiber ve tuz ile karıştırın.
- Kabakları alacak bir fırın kabını yağlayın. Kabakların çukur kısmı yukarı gelecek şekilde içine dizin.
- Kabakların içine hazırladığınız peynir dolgusunu doldurun.
- 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dk. pişirin.
yaz için güzel bir seçenek
YanıtlaSilellerine sağlık
ellerine sağlık harika görünüyorlar sevgiyle kal..
YanıtlaSilçok severim yazın sık sık yaparım,eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilCok hafif gorunuyor - yaza cok uygun bir yemek olmus. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilmmmm nefis kuzum kim sevmez:)
YanıtlaSilÇok güzel sevgili Hülya.. Ben çok severim..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok cazipler, çok ciciler, ama çok güzeller :)
YanıtlaSilbu şekliyle çok lezzetli görünüyor aslında pek yiyemem ama görüntüye bayıldım :) ellerine sağlık
YanıtlaSil