Çok basit ve kolay yapılabilen bir börek tarifi veriyorum. Şık görünümlü az malzemeli rulo böreği yapın ve buzdolabında tutun. İstediğiniz zaman böreğinizi dilimleyin ve pişirin; o kadar.
Hafif bir iftar yemeği ve sahur için rulo börekler.
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
YAPILIŞI
- Önce içi hazırlayın. patatesleri haşlayın. Küçük doğrayıp çatalla ezin.
- İçine ince doğranmış maydanoz, karabiber, kırmızı pulbiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Tereyağını eritin. Yufkalardan birini tezgahta açın. İçine tereyağ sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip yine tereyağ sürün. (Tereyağının çoğunu birinci ve ikinci kata sürün. Üçüncü kat için 1 kaşık yağ yeterli olur.) Üçüncü yufkayı yerleştirin. Kalan tereyağını sürün.
- Patatesli içi yufkaların üzerine serpin. İki kenarını 4-5 cm. kadar içi katlayın. Katlamadığınız kenardan başlayıp rulo şeklinde yufkaları sarın. Büyük bir rulo börek elde edeceksiniz.
- Vaktiniz varsa böreği streçe sarıp buzdolabında bekletebilirsiniz; veya 2-3 cm kalınlığında kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 C'de ısıtılmış fırında alt üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.
eline sağlık harika görünüyorlar...
YanıtlaSilhem çok pratik hemde lezzetli ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilNe kadar güzel bir fikir yahu ne kadar da görsel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilanne eli gibi,
YanıtlaSilMiskokulu Lezzetler,
FERİDECO,
Ziyaretlerinize ve zarif yorumlarınıza teşekkürler.