Kabaktan vazgeçemedim ve kabakla çeşit çeşit yemekler yapıyorum. Bir tarif daha veriyorum. Bu kez kabak ızgara salata-zeytinyağlı arası lezzette oldu. Kabak, fıstık ve fesleğenle tam yaz sofralarına yakışacak.
MALZEMELER
- 1 kg. kabak
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1-2 avuç kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
- 1 tutam taze fesleğen
- 1-2 kaşık parmesan peyniri
- Tuz
YAPILIŞI
- Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan halka halinde doğrayın.
- Kabakları biraz tuzlayın ve tost makinesinde ızgara yapın.
- Kabakları geniş bir kayık tabağa yerleştirin.
- Sarımsakları ezin; zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, kuru fesleğen ile karıştırın; kabakların üzerine her yerine eşit şekilde dökün.
- Parmesan peynirini ekeleyin; yerfıstıklarını serpin; taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve sunun.
süper görüntü eline sağlık
YanıtlaSilaaa.. ne hoş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Fikir alan anne
çok hafif tam yaz için olmuş. tost makinesinde olması süper :) ellerine sağlıkk
YanıtlaSilfarklı bir tarif olmuş canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilkabak sevmeyenleri bile baştan çıkartır valla ellerinize sağlık..
YanıtlaSilguzel bır tarifmiş deneyeceğım elıne sağlık
YanıtlaSil