Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Temmuz 2013 Perşembe

FISTIKLI FESLEĞENLİ KABAK

Kabaktan vazgeçemedim ve kabakla çeşit çeşit yemekler yapıyorum. Bir tarif daha veriyorum. Bu kez kabak ızgara salata-zeytinyağlı arası lezzette oldu. Kabak, fıstık ve fesleğenle tam yaz sofralarına yakışacak. 



MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1-2 avuç kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 1-2 kaşık parmesan peyniri
  • Tuz 

YAPILIŞI
  1. Kabakları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan halka halinde doğrayın.
  2. Kabakları biraz tuzlayın ve tost makinesinde ızgara yapın. 
  3. Kabakları geniş bir kayık tabağa yerleştirin.
  4. Sarımsakları ezin; zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, kuru fesleğen ile karıştırın; kabakların üzerine her yerine eşit şekilde dökün.
  5. Parmesan peynirini ekeleyin; yerfıstıklarını serpin; taze fesleğen yaprakları ile süsleyin ve sunun.







6 yorum:

  1. süper görüntü eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. aaa.. ne hoş.
    Ellerinize sağlık.

    Fikir alan anne

    YanıtlaSil
  3. çok hafif tam yaz için olmuş. tost makinesinde olması süper :) ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. farklı bir tarif olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. kabak sevmeyenleri bile baştan çıkartır valla ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. guzel bır tarifmiş deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...