Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Temmuz 2013 Perşembe

SOĞANLI BULGUR PİLAVI

Soğan bir doğa mucizesi. Her yemeğe yakışıyor. Özellikle pilavlarda soğan aromatik bir tat veriyor. Bildiğimiz bulgur pilavını sadece bol soğanla yapın ve yanında yatın.


MALZEMELER
  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur (Başbaşı bulgur)
  • 2 adet iri küp doğranmış soğan
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 fiske kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI
  1. Tereyağını pilavı yapacağınız tencerede eritin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Bulguru içine atın, kavurmaya devam edin. 1 fiske kimyon atın.
  3. Sıcak suyu üzerine dökün. Yeterince tuz atıp orta ateşte pişirin.
  4. Pilav pişince üzerine beyaz kağıt havlu yerleştirip 5-10 dk. dinlendikten sonra servis yapın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...