Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Temmuz 2013 Çarşamba

KABAKLI ÇORBA


Kabak mucize sebze. Çeşitli kabak tariflerine çorbasını da ekliyorum. Evdeki malzemeler ile kendi gelen bir çorba oldu. Pratik ve çok kolay yapılan bir çorba. Yiyen sürpriz misafirlerim bir tabakla yetinmeyip ikincisini aldılar. Kabak seven sevmeyen herkese sağlıklı kabaklı çorbayı tavsiye ediyorum.

İftarda mideyi yemeğe hazırlayan kabaklı çorba. 
Yeşil soğanın aroması, dereotunun tadı çorbayı zenginleştiriyor.

MALZEMELER
  • 1 kg. kabak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 sap yeşil soğan
  • 1 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gr. krema
  • 1 tablet tavuk suyu toz bulyon
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  1. Soğanları küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp küp doğranmış kabakları ve yeşil biberi ekleyip orta ateşte 2-3 dk. sotelemeye devam edin.
  2. Üzerini kapatacak kadar su ve toz bulyon (veya tavuk suyu) ekleyip kabaklar pişinceye kadar ocakta tutun.
  3. Unu yarım bardak soğuk su ile karıştırın. Çorbanın suyundan azar azar üzerine aktararak sıvılaştırın. Çorbanın üzerine unlu suyu ip gibi dökün. Bir iki taşım kaynadıktan sonra blender ile ezin. Gerekirse sıcak su eklemesi yapın.
  4. Çorba kıvamını alınca içine kremayı boşaltın, taze soğanları küçük doğrayıp tereyağında soteleyin ve yarısını çorbanın içine dökün.  
  5. Servisten önce ince kıyılmış dereotunu çorbanın içine karıştırın.
  6. Çorbayı çukur tabağa aldığınızda üzerine birer kaşık sotelenmiş taze soğan ve bir tutam dereotu ile servis yapın.  





2 yorum:

  1. Evde 2 adet kabak var kalmış. Hemen notumu aldım. Ne kadar değişik özellikle taze saoğanın tereyağında sotelenip konması. Bunu çoğu yerde deneyebilirim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. nefis çorba canım denerim ben bunu eline sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...