Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Temmuz 2014 Çarşamba

BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ KUPLAR

Sütlü tatlıların meyveyle birlikteliği tatlının tadını iyice hafifleştiriyor. İftar sonrası sunduğum kuplar çileklerin de lezzetiyle rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir tatlı oldu.
Yaz mevsiminde taze çilek, şeftali, vişne, böğürtlen gibi meyveleri muhallebi üzerinde kullanıp kuplarda sunabilirsiniz.
 MALZEMELER

  • 1 kg. süt
  • 2 yemek kaşığı un (tepeli)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeli)
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket beyaz çikolata (Milka 80 gr.)

Çilek Sosu İçin:

  • 750 gr. çilek
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Üzerini süslemek İçin 40 gr. beyaz çikolata  

YAPILIŞI
  1. Bir tencerede un, nişasta ve yağı biraz pembeleştirin. Şekeri ekleyin.
  2. Sütü ekleyip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyin ve mikser ile 15 dk. çırpın.
  3. Kuplara paylaştırın.
  4. Krema soğurken çilekleri rondoda püre haline getirin. Yarısını nişasta ve şekerle ocakta 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Kalan çilek püresi ile karıştırıp ılıyınca çilek sosunu kuplardaki kremanın üzerine dökün; ortalarına birer çilek yerleştirin ve buzdolabında bekletin.
  5. Servisten önce üzerine beyaz çikolata rendesi veya erittiğiniz beyaz çikolatayı çilek sosunun üzerine şekil vererek sıkın. 

 







6 yorum:

  1. Yaz aylarında çok nefis oluyor böyle sütlü tatlılar sosu ile birlikte nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ne cafcaflı olmuş canım mmmmm eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok şık çok ye benili görünüyor. Ellerine sağlık canım.. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. pırıl ablacım resmi bile içimi açtı, harika görünüyor, bayıldııım, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Yine çook güzel görünüm,şık sunum.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...