Sütlü tatlıların meyveyle birlikteliği tatlının tadını iyice
hafifleştiriyor. İftar sonrası sunduğum kuplar çileklerin de lezzetiyle rahatlatıcı
ve ferahlatıcı bir tatlı oldu.
Yaz mevsiminde taze çilek, şeftali, vişne, böğürtlen gibi
meyveleri muhallebi üzerinde kullanıp kuplarda sunabilirsiniz.
MALZEMELER- 1 kg. süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeli)
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeli)
- 125 gr. margarin
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket beyaz çikolata (Milka 80 gr.)
Çilek Sosu İçin:
- 750 gr. çilek
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Üzerini süslemek İçin 40 gr. beyaz çikolata
YAPILIŞI
- Bir tencerede un, nişasta ve yağı biraz pembeleştirin. Şekeri ekleyin.
- Sütü ekleyip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyin ve mikser ile 15 dk. çırpın.
- Kuplara paylaştırın.
- Krema soğurken çilekleri rondoda püre haline getirin. Yarısını nişasta ve şekerle ocakta 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Kalan çilek püresi ile karıştırıp ılıyınca çilek sosunu kuplardaki kremanın üzerine dökün; ortalarına birer çilek yerleştirin ve buzdolabında bekletin.
- Servisten önce üzerine beyaz çikolata rendesi veya erittiğiniz beyaz çikolatayı çilek sosunun üzerine şekil vererek sıkın.
Emeğinize sağlık..
YanıtlaSilYaz aylarında çok nefis oluyor böyle sütlü tatlılar sosu ile birlikte nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilne cafcaflı olmuş canım mmmmm eline sağlık.
YanıtlaSilÇok şık çok ye benili görünüyor. Ellerine sağlık canım.. Afiyet olsun..
YanıtlaSilpırıl ablacım resmi bile içimi açtı, harika görünüyor, bayıldııım, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilYine çook güzel görünüm,şık sunum.Elinize sağlık.
YanıtlaSil