Nerede olursak olalım biz Türkler çay içmek isteriz. Çay benim olmazsa olmazım. İnanın abartmıyorum, çocuklarım yurtdışında okurken bile valizime önce çaydanlık, demlik, ince belli çay bardağı, çay kaşığı, süzgeci ve Çaykur Rize Çayı koymuşumdur. Çayı kendi usulüme göre demleyip, içmişimdir.
Kaliteli çay doğru demlenince lezzetine doyum olmaz.
Çay nasıl demlenir?
Çoğumuz çayımızı metal demliklerde demliyoruz. Çayı porselen demlikte demlemek en iyisidir.
- Soğuk su çaydanlığa doldurulur.
- Çay demliğe konulur, soğuk suyla yıkanır; çaydanlığın üzerine konur.
- Çaydanlıktaki su kaynayınca fazla beklemeden demliğe yeterince su konur. 8-10 dk. sonra çay demlenmiş olur.
- Yarım saat içinde de çayı tüketmek gerekir. Kişi başına 1 tatlı kaşığı yeterlidir.
Lezzet çeşidi sevenler bergamot aromalı veya buruk tat sevenler seylan iri yapraklı çayları karıştırıp deneyebilirler.
Bu fotoğraftaki demliği kardeşim Halit hediye etmişti. Akşam bu demlikte çay demledim.
Harika oldu.
Saglık ve mutlulukla çayını iç sevgili ablacigim. Bize
YanıtlaSilgelişinde çay getirmene gerek kalmadı sayende bizde tiryaki olduk. Sevgiler, Halit
Bizden de sevgiler, afiyet olsun Halitcim.
YanıtlaSil