Makarna 7'den 70'e hepimizin sevdiği bir yiyecektir. İnanılmaz lezzetli olan makarna genelde soslarla, parmesan peynirle karıştırılıp yemek olarak yense de bazen börek görünümünde bazen de salata içinde sofralarımıza gelmektedir. Küçük bir çocukken makarnayı sadece tek başına, içinde birşey olmadan yemeyi çok severdim. Benzer sadeliği börek görünümüne sokarsak ortaya fırın makarna çıkıyor. Makarnanın beşamel sos ve peynirle birlikteliği fırında olağanüstü lezzetli oluyor.
MALZEMELER
- 300 gr. makarna (Filiz Fırın Makarna Bucati)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz ev peyniri
- 1-2 tatlı kaşığı hindistan cevizi (istenirse)
- Karabiber
- Tuz
- 300 gr. rendelenmiş taze kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Makarnayı haşlayacağınız suya 1tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ dökün, makarnaları haşlayın.
- Süzgece alın. Sıcakken 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile karıştırın, bir kenara bırakın.
- Bir tencereye tereyağ ve unu koyun. Ocakta unu yağ ile biraz pembeleştirin. Dikkat edin un kavrulmasın.
- Sütü ekleyin. Topaklanmasını önlemek için devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kıvamına bakın gerekiyorsa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
- İsteğinize göre tuzunu ayarlayın. Hindistan cevizi ve karabiberi ekleyin.
- Pişirilen beşamel sosun 1,5 su bardağını ayırın. Kalanını haşlanan makarna ve beyaz ev peyniriyle karıştırıp yağlanmış fırın kabı veya borcama yerleştirin.
- Ayrılan 1,5 su bardağı sosu makarnaların üzerine düzgünce yayın.Rendelenmiş kaşar peynirini de sosun üzerine serpin.
- 175 C' de 45- 50 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder