Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mart 2012 Çarşamba

AYVA MARMELATI

Marmelatlar kahvaltıda, pasta aralarında kullanılır ve sevilir. Özellikle yazlıklarda akşam üstü yapılan çayla simitle lezzete lezzet katar. Ayva marmelet olunca yapısındaki jöle onu çok güzel marmelat yapıyor, bir kıvam veriyor.


 Burada yaptığım marmelatta ayvanın kabuğunu bile soymadan 5-10 dk.da marmelatınıza ulaşabiliyorsunuz. Yemeklerinde ve yaşantısında çok pratik olan sevgili Sayra Teyze'mden aldığım bu tarifi yıllardır uygularım.


















MALZEMELER
  • 1 kg. ayva
  • 1 kg. şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu 



YAPILIŞI
  1. Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
  2. Kabuğuyla birlikte rendeleyin.
  3. Renk vermesi için ayvanın çekirdeklerinden ve sert kısımlarından birkaç parçasını yıkayıp içine atın.
  4. Şekeri ve suyu ekleyip düdüklü tencerede 5-6 dk. pişirin.
  5. Tencerenin kapağını açın.
  6. Limon suyunu ekleyip ocakta bir kaç dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
  7. Eğer rengi sizin için yeterli değilse biraz kırmızı gıda boyası  ekleyebilirsiniz.
  8. Ayvanın çekirdeklerini ve sert kısımlarını geri alın. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  9. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. 





1 yorum:

  1. Istanbul'da universite'de okurken, annemin yaptigi bu marmeladi az diyet kraker ustune krem paynir ile yemedik. Muhtesem bir marmelat.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...