Burada yaptığım marmelatta ayvanın kabuğunu bile soymadan 5-10 dk.da marmelatınıza ulaşabiliyorsunuz. Yemeklerinde ve yaşantısında çok pratik olan sevgili Sayra Teyze'mden aldığım bu tarifi yıllardır uygularım.
MALZEMELER
- 1 kg. ayva
- 1 kg. şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik su
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Ayvaları iyice yıkayın ve kurulayın.
- Kabuğuyla birlikte rendeleyin.
- Renk vermesi için ayvanın çekirdeklerinden ve sert kısımlarından birkaç parçasını yıkayıp içine atın.
- Şekeri ve suyu ekleyip düdüklü tencerede 5-6 dk. pişirin.
- Tencerenin kapağını açın.
- Limon suyunu ekleyip ocakta bir kaç dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Eğer rengi sizin için yeterli değilse biraz kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz.
- Ayvanın çekirdeklerini ve sert kısımlarını geri alın. Karıştırıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
Istanbul'da universite'de okurken, annemin yaptigi bu marmeladi az diyet kraker ustune krem paynir ile yemedik. Muhtesem bir marmelat.
YanıtlaSil