Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mart 2012 Perşembe

TAHİNLİ LAHANA

Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinden Tahinli Lahana, ailemizin geleneksel sarmalarından biridir. Rahmetli Necla Teyze'm bu yemeği çok güzel yapardı.
Ben de onu anarak hepimizin sevdiği bu sarmayı yaptım. Tadını bilmeyenler; eğer humus seviyorsanız tahinli lahanayı da çok seversiniz, deneyin.




MALZEMELER

İçi için:
  • 1 adet lahana  ( sarma için geniş ve gevşek olan seçilir )
  • 500 gr. kuru nohut ( biraz diri haşlanmış, kabukları alınıp, iri dövülmüş )
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 avuç  kırmızı mercimek
  • 4-5 adet kuru soğan  ( ince çintilmiş )
  • 1 bağ maydanoz    (opsiyonel)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 7-8 yemekkaşığı tahin
  • 1-2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2-3 tatlı kaşığı Kimyon
  • 1-2 yemekkaşığı limonsuyu
  • Tuz

Sosu için:
  • 2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı limonsuyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 tatlıkaşığı kimyon
  • Yeteri kadar tuz


YAPILIŞI
  1. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp bir kenarda bekletin.
  2. Lahanayı sarma yapılacak şekilde ayırıp tuzlu suda haşlayın.
  3. Kalan malzemeleri karıştırıp iç hazırlayın.Lahanaları sarın.
  4. Tencerenin tabanına lahananın sert parçalarını yerleştirip sarılanları dizin.
  5. Üzerine yaprak taşı veya bir tabak yerleştirin. Bir miktar suyla ocakta  pişirin.
  6. İyice soğuyunca hazırlanan tahin sosuna bulayıp servis yapın.





2 yorum:

  1. Nefis görünüyor,emeğinize sağlık,hiç denemediğim bir tarif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok özel ve yöresel bir lezzet.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...